Pekka Hyysalo

Viime vuosina mediassa on puhuttu paljon urheilijasta nimeltä Pekka Hyysalo. Ei maailmanmestaruuksien, olympiamitaleiden tai maailmancupin voittojen takia. Hyysalon voitto on minusta paljon enemmän.

Tutustuin tänään Pekkaan. Valitettavasti vain muutaman minuutin verran eli sen minkä ehdin kuunnella toimittajan haastatellessa häntä. Muutamassa minuutissa selvisi kuitenkin, että harva pystyy samanlaiseen suoritukseen kuin hän. Uskomattoman valoisa elämänasenne paistoi kasvoilta jo heti alusta lähtien.

Ja miksi kirjoitan valokuvausblogiin tästä? No siksi, kun ei tätä voi oikein muutenkaan valottaa. Pekka oli kaiken lisäksi helposti lähestyttävä kuvattava, joten kuvaaminen ei tuntunut väkinäiseltä.Pekan voitto minun silmissäni on se, että hän on selvinnyt vakavasta onnettomuudestaan erittäin hyvin. Fyysinen kuntoutuminen on raskasta ja epäilemättä ja kovan työn takana, mutta ennen kaikkea henkinen pirteys on suoraastaan häkellyttävää.

Toivottavasti Pekan seminaaripuheista on apua mahdollisimman monille, jotka ovat joskus vammoista kärsineet tai edelleen kärsivät.