So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

roller derby

Roller derbyä Tampereella

Joskus vapaa-aikakin kuluu urheilun parissa. Ja varsinkin sitä kuvatessa. Tämä viikonloppu meni Tampereella lempilajini roller derbyn parissa. Osittain fanina, osittain tavallaan ammatin puolesta, vaikken hommasta korvausta saanutkaan. Näistä hommista kun ei oikein edes maailmalla tahdo saada rahaa.

Tampereella pelattiin roller derbyn Suomi Cupin (korkein sarjataso) finaaliturnaus ja samalla sarjakarsintaottelu Joensuun ja Koivolan välillä. Olin Joensuun joukkueen mukana kuvaamassa.
 

Tampere Roller Derbyn ja Helsinki Roller Derby Queen B's:n välisessä ottelussa ratkaistiin sarjan toinen finaalipaikka.


Roller Derby on melko haastava laji kuvata. Paikat joissa pelit pelataan ovat usein valaistukseltaan surkeita. Sekä valon määrän että valon, lattian tai seinien värin kannalta. Liian suurilla aukoilla, liian hitailla suljinajoilla, sekavat värimaailmat ja paljon kohinaa. Kaikki siis pielessä.

Olen kuitenkin kuvannut pari viimeistä turnausta pienten manuaalisalamoiden kanssa enkä taida luopua niistä enää. Salamat helpottavat järjettömän paljon kuvausta ainakin tässä tapauksessa. Ja mikä parasta niitä saa käyttää. Joissakin lajeissa salamoiden käyttö ei ole edes mahdollista. Ja jos rehellisiä ollaan, niin ei ole monen lajin kohdalla tullut mieleenkään. Roller derbyyn nuo salamat vain käyvät erittäin hyvin. Pitää varmaan kokeilla muihinkin lajeihin.

Tampere Roller Derby ja Dirty River Roller Girrrls taistelivat turnauksen toiseksiviimeisessä pelissä sarjan pronssitilasta.


Sen lisäksi, että nautin vauhdikkaan lajin kuvaamsesta visuaalisesti, pidän myös tunnelmasta, joka tapahtumissa vallitsee. Missään muussa lajissa ei juhlita voittoja ja tappioita heti pelin jälkeen yhdessä. Viimeinen kuva kertoo kaiken finaalipelin jälkeisestä ilosta ja tunteesta. Suositteln kyllä kaikille lajiin tutustumista joko katsojana tai urheilijana.

Kallio Rolling Rainbows voitti Helsinki Roller Derby Queen B's:n viimeisen jamin uskomattomalla suorituksella.

Piti kirjoittaa eepos. En vain saa sanoja näppäimistölle asti. Tyhjää lyö koko ajan. Päässä oli todella monta hyvää juttua vielä päivällä, mutta ei ilmeisesti enää. Kirjotain sitten uudestaan kun saan jotain aihetta.