So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

keilaus

Sekalaista urheilua viikonlopun aikana

Sanomalehteen kuvatessa viikonloput koostuvat pääasiassa urheilun kuvaamisesta. Itsehän pidän urheilusta, joten en varsinaisesti osaa valittaakaan näistä vuoroista.

Eilen (perjantaina 26.5.2017) kävin Kiteellä kuvaamassa itselleni kesän ensimmäisen pesäpallopelin. Odotusten mukaista oli, eli kylmä ja järjettömän kova tuuli suoraan järveltä rantakentälle. Paikoitellen jopa aurinkokin pääsi lämmittämään, mutta huppari ja takki oli silti liian vähän.

Tuuli oli myös kuvaamisen kannalta ikävä. Nimittäin lehteen piti saada kakkoskuva aloitusheiton heittäjästä, Kiteen Pallon veteraanista Jarmo Röngästä. Kaikesta valmistautumisesta huolimatta onnistuin likimain sössimään koko tilanteen. Tai oikeastaan sössinkin, koska se murto-osasekunti, jossa Rönkä on heittoasennossa meni ohi. Juuri kun laukaisin kameran, tuulenpuuska tempaisi pitkään linssiin ja tarkennuspiste karkasi olkapään yli tarkentuen lippaansa hivelevään tuomariin. Oli jäänyt hieman herkälle tuo automaattitarkennus ja pari kirosanaa lipesi. Onneksi sain kuitenkin tilanteesta vielä kuvan, joka voitiin julkaista. Alla se epäonnistunut kuva.

Onneksi lauantai ailkoi kuitenkin paremmin. Pääsin kuvaamaan pitkästä aikaa Roller Derbyä. Itse asiassa tämä oli vapaa-ajalla ja töihin piti mennä vasta pelin jälkeen. Derbystä jäi kuvien osalta aika kylmä fiilis. En ole pitkään aikaan kuvannut ja koko alkupuoli meni säätämiseksi, enkä tahtonut saada mitään järkevää irti ottelusta. Lopulta hyvä kuvakulma löytyi ja salamoidenkin kanssa toimiminen alkoi tuntua ihan hyvältä.

Valitettavasti Joensuu Rolling Rogues hävisi pelin Oulun Shitty City Rollersia vastaan aika reiluin lukemin. Noh, minä olin kuitenkin kuvaamassa, en arvostelemassa.

Vielä viimeisenä illan päätteeksi vähän keilausta. Mielenkiintoinen laji kuvata, muuten. Hankalaksi lajin tekee tuo törkeän pimeä halli ja tupaten täynnä olevat radat. En ottanut karsintapäivälle vielä mukaan 400mm linssiä (laiskuuttani), mutta huomiselle finaalipäivälle se on ehdoton. Ainoa paikka, josta pääsee etupuolelta kuvaamaan, on hallin takaseinässä olevat huolto-ovet. Matkaa tulee kuitenkin koko keilarata ja muutama metri päälle, koska kuvaaminen tapahtuu viistoon. Ilman pitkää lasia ei kovin tiiviitä kuvia saa. Alla olevan kuvan nappasin kuitenkin kilpailijan selän takaa. Kasvoilla ei tässä tapauksessa ole väliä, vaan enemmän merkitsee asento ja asetelma. Kyseessä oli muuten päivän voittaja Niko Oksanen Kouvolan All Starsista.

Huomenna olisi lisää urheilua jalkapallon ja keilauksen merkeissä.