liikunta

7 yleistä uskomusta paritanssista, jotka eivät pidä paikkaansa

Moikka! Hih... Olen tanssinut paritanssia sen eri muodoissaan monen vuoden ajan ja olenkin törmännyt näiden vuosien aikana useaan uskomukseen paritanssista. Tässä teille osa niistä ;) (Paritanssilla en tässä postauksessa tarkoita esim. kilpatanssia, vaan rajaan paritanssin lavatanssimaailmaan)

          1. Paritanssikulttuuri on kuollut.

Oletko käynyt kesällä lavatansseissa, joissa ei ole ollut kuin muutama ihminen paikalla? Sitten olet ollut väärässä paikassa ja väärään aikaan, sillä parhaissa tanssipaikoissa on jopa ahdasta!

          2. Nuoret eivät käy lavoilla ja nuoret eivät tanssi paritanssia.

Tämäkin riippuu taas siitä mihin menet.  Jotta lavatansseissa tai ylipäätänsä paritanssibileissä olisi nuoria, on tiedettävä oikeat paikat, oikeat lavat sekä bändit, jotka vetävät nuoria. Parhaimmillaan järjestämissämme paritanssibileissä on ollut noin pari sataa nuorta tanssimassa. Tsekkaa Hämäläisen osakunnan tanssitarjonta --> Hot-dance

          3. Kaikkialla soi vanha "humppa"

Tämä ei todellakaan pidä paikkaansa :D Tietenkin jos lähtee lavoille, kannattaa valita nuorehko bändi ja tutustua siihen millaista musiikkia bändi soittaa ja meillä hih (mainos mainos) Hämäläisellä osakunnalla soitetaan radiohittejä, jonka tahtiin tanssitaan buggia, fuskua, kizombaa, bachataa, salsaa...

         4. Mies vie, nainen seuraa

Yleensä mies on tanssissa viejä ja nainen seuraaja, mutta se ei ole näin mustavalkoista. Mitä paremmaksi tanssijaksi tulee, sitä suuremmat mahdollisuudet naisella on vaikuttaa tanssin tyyliin, kuvioihin jne.

          5. Kukaan ei kuitenkaan hae tanssimaan

Kannattaa olla itse rohkea ja hakea muita tanssimaan. Usein uusia kohtaan ollaan todella ystävällisiä ja autetaan ja opetetaan tanssiharrastuksessa eteenpäin. Ei tarvitse olla hyvä tanssija syntyessään. <3

          6. En voi tanssia, koska minulla ei ole rytmitajua 

Aina voi oppia! Rytmitajun omaaminen tietysti helpottaa tanssimisen oppimista, mutta älä huoli, puujaloistakin on saatu väännettyä tanssijoita. Tanssimisessa ei tarvitse olla paras ja kilpailla, vaan paritanssia voi harrastaa ihan omaksi ilokseen. 

--> Kaikilla on myös oma tyylinsä, joka kehittyy treenin myötä. Samoja kuvioita voi tanssia yllättävänkin monella eri tavalla.

          7. Tanssiminen on kevyttä liikuntaa

Tanssiminen on itseasiassa rankkaa liikuntaa, mutta kivassa muodossa. Tanssibileissä tulee helposti stepattua kuusi tuntia putkeen ja se kyllä tuntuu seuraavana päivänä jaloissa. Tanssi siis kiinteyttää kroppaa kivasti ;)

 Ja lopuksi oven raotus Hämäläisen osakunnan tanssibileisiin muutaman kuvan muodossa :)

* Kuvat ovat Tomi Päiväniemen ottamia Hämäläisen osakunnan tanssibileistä

Onko sinulla ollut suunnitteilla aloittaa tanssiminen?

Minuun saa rohkeasti ottaa yhteyttä ja kysyä lisää paritanssista ;)

<3 Laura

comments powered by Disqus