Buffet

Äitienpäiväbuffet kotona

GLUTEENITTOMAT TEELEIVÄT

Leivän resepti löytyy edellisestä postauksestani. Täytteenä näissä käytin:

  • voita
  • juustoa
  • avokadoa
  • paprikaa
  • pikkutomaatteja
  • basilika tuoreena
  • SanGo miniversoja

SAVULOHI

Savulohi oli mummin käsialaa.  ♡ Hyvät vinkit lohen savustamiseen voi kurkata TÄÄLTÄ.

MUSTA RIISI

Helppo ja maukas lisuke!

KANAA & MAISSIA

  • Grillasimme hunajabroilerifileitä sekä maissintähkiä.

PERUNAMUUSI

  • 15 perunaa 
  • nokare voita ja suolaa
  • liraus maitoa

JOUTSEN SALAATTI 

Ohjeet omenajoutseneen löydät TÄÄLTÄ.

SMOOTHIEKULHOT

Resepti löytyy instagramistani. HUOM! Todella terveellinen jälkkäri. Raakasuklaata Goodio + proteiinipatukkaa PULS Nutrition ja marjoja.

MUSTIKKAPIIRAKKA

  • 200 g margariinia
  • 2 dl sokeria
  • 1 muna
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl vaniliinisokeria
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • mustikoita

murutaikina:

  • 100 g margariinia
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 dl kaurahiutaleita

Piirakkataikina vuokaan ja päälle murutaikina. Paista uunissa 200 asteessa noin 30 min.

MANSIKKA-BRITA

  • 100 g margariinia
  • 1 dl sokeria
  • 2 keltuaista
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1 dl maitoa 

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää muut aineet varovasti.

Marenki

  • 2 valkuaista
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Vatkaa vaahdoksi. 

Päällys

  • mansikoita
  • kermaa/vaniljakastiketta

Paista pohjaa uunisssa 225 asteessa noin 10-15 min. Kaada päälle marenki ja paista kunnes marenki on kullanruskeaa. Anna leivoksen jäähtyä ja leikkaa levy kahteen osaan. Pinoa ja täytä mansikoilla ja kermalla/vaniljakastikkeella. Vola!

PS. PROTEIINIVERSIO Mansikka-Britaan löytyy vanhasta postauksestani TÄÄLTÄ.

♡ Laura