resepti

Gluteeniton MANSIKKA-BRITA (kahdelle)

Taikina 

  • 25 g rasvaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 kananmunan keltuainen 
  • 1 PULS KEX vanilla
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl macadamia-maitoa (tavallinen maito käy myös)

Murskaa PULS KEX ja sekoita ainekset keskenään. Sekoituksessa vaaditaan hiven kärsivällisyyttä. Itse "littasin" taikinaa lusikalla. Lopuksi levitä taikina pieneen uuninkestävään kulhoon. 

Marenki

  • 1 kananmunan valkuainen
  • 1 tl vaniljasokeria

Vatkaa valkuainen vaahdoksi. Lisää vaniljasokeri ja levitä seos taikinan päälle. Paista uunin keskiosassa 180 asteessa noin 10 min ajan. (Tarkkaile!) Leivos on valmis kun se on pinnalta kullanruskea.

Täyte 

  • 1/2 dl Plant creamy dessert kaura + 2 tl vaniljasokeria
  • 11 isoa mansikkaa

Anna leivoksen jäähtyä hetki ja koristele "kermalla" sekä mansikoilla. Nauti! ♡

Instagram: laurakiuru
Facebook: laurakiurublogi

♡ Laura

comments powered by Disqus