ruoka

Korvapuustin tuoksuiset terveiset Raumalta

Moikka, kuvapostauksena viikonlopputerveiset kauniista Vanhasta Raumasta! ♡ Kierreltiin paikkoja, käytiin mm. Poroholmassa, saunottiin, lenkkeiltiin, leivottiin... Paljon siis ohjelmaa nopeaan visiittiin.

Postauksen lopussa reseptit tavallisiin sekä gluteenittomiin korvapuusteihin. ;)

Alla reseptit tavallisiin ja gluteenittomiin korvapuusteihin. (Molemmat moneen kertaan testattuja) Mukavaa viikon alkua!

KORVAPUUSTIT

PULLATAIKINA

  • 50 g hiivaa
  • 5 dl maitoa + 1/2 dl vettä
  • 2 munaa
  • 2 dl sokeria
  • reilu 2 tl suolaa
  • 1,5 rkl kardemummaa
  • noin 15 dl vehnäjauhoja
  • 150 g rasvaa

TÄYTE

  • rasvaa
  • sokeria
  • kanelia

VOITELUUN & PINNALLE

  • munaa & raesokeria

Lämmitä maito & vesi kädenlämpöiseksi ja liota hiiva siihen. Lisää munat, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikinaa ja lisää jauhoja koko ajan vatkaten. Kun taikina tarttuu vispilään, jatka vaivaamista käsin. (Taikina kannattaa jättää hivenen liian pehmeäksi) 

Kohota taikinaa liinan alla noin 30 min. Levitä taikina kahdeksi levyksi. Levitä levyn päälle täytteet (oman maun mukaan) ja kieritä rulla. Leikkaa rullasta poikittaisia paloja. Voitele pullat munalla ja koristele raesokerilla.  Paista noin 12 min 225 asteessa. 

GLUTEENITTOMAT KORVAPUUSTIT 

PULLATAIKINA 

  • 2,5 dl maitoa
  • 1 tl psyllium
  • 1/2 tl kaardemummaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 pussi kuivahiivaa
  • kananmuna
  • 1 dl sokeria
  • 5dl gluteenittomia jauhoja
  • 100 g margariinia

TÄYTE

  • rasvaa
  • sokeria
  • kanelia

VOITELUUN & PINNALLE

  • munaa & raesokeria

(Hih) Gluteenittomien korvapuustien taikinan valmistukseen mallia voi ottaa videostani gluteenittomiin laskiaispulliin. --> VIDEO

Lämmitä maito & vesi kädenlämpöiseksi ja liota hiiva siihen. Lisää munat, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikinaa ja lisää jauhoja koko ajan vatkaten. Kun taikina tarttuu vispilään, jatka vaivaamista käsin. (Taikina kannattaa jättää hivenen liian pehmeäksi)

Kohota taikinaa liinan alla noin 30 min. Levitä taikina kahdeksi levyksi. Levitä levyn päälle täytteet (oman maun mukaan) ja kieritä rulla. Leikkaa rullasta poikittaisia paloja. Voitele pullat munalla ja koristele raesokerilla. Paista noin 12 min 225 asteessa.

Pääasiallisesti noudatan gluteenitonta ruokavaliota helposti ärtyvän vatsan takia, mutta Raumalla halusin kuitenkin tehdä ihan tavallisia puusteja ja niin kuin kuvan hymyni kertoo, kiellettyä herkkua tuo gluteeni :D

Seuraathan blogiani jo Instagramissa ja Facebookissa.

Instagram: laurakiuru
Facebook: laurakiurublogi

♡ Laura

comments powered by Disqus