So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

5 ennakko-odotusta työelämältä ulkomailla

Totta puhuakseni, työelämä ulkomailla opiskelujen jälkeen ei ole vastannut odotuksiani. 

Tässä 5 syytä miksi.

1. Kansainvälisyys 

Luin kansainvälisiä suhteiden kandia kansainvälisyyden Euroopan Mekassa, ihanan monikulttuurisessa Lontoossa. Vaikka en erikseen mitenkään hakenut kansainvälisiin työpaikkoihin, otin sen itseisarvona, että ulkomailla työpaikat olisivat, no kansainvälisiä. Näin ei kuitenkaan ole ollut. Yhdestä ääripäästä toiseen, tälläkin hetkellä vain 7-12% Turkin 80 miljoonan ihmisen väestöstä on ulkomaalaisia. 

2. Samankaltaista seuraa

Opiskeluaikana olimme porukassa niin samankaltaisia, samoine intresseineen samassa elämäntilanteessa. Tämä samankaltaisuus toki työelämässä erkanee ja onkin vaan plussaa päästä tekemään töitä eri ikäisten ihmisten kanssa. En kuitenkaan odottanut, että olisin näin y k s i n.

Yksin kokemukseni ja arvomaailmani kanssa ulkomailla. Missä ne muut saman koulun käyneet nykyään on. Tätä kysyin jo aikaisemmassa postauksessa täällä

3. Englanti 

Koulussa meille aina opetettiin, että englanti on valtakieli mutta kappas Saksan ja Turkin kaltaisissa maissa tämä globaali toteamus sekä info englannin kielestä kansainvälisenä kielenä on kyllä mennyt ihan ohi..

4. Arjen vaatimukset 

En osannut aavistaa miten rankkaa arki uudessa massa ulkomailla kokopäivätyön ohessa voisi mahdollisesti olla. 

5. Lomat, tai niiden olemattomuus

Verotukseen liittyvät tekijät, lomien rajallisuus ja muut pohjoismaalaisen työmaailman kultakimpaleiden vähäisyys voi tulla maailmalla vastaan pienoisena shokkina.