So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

5 vinkkiä kiireettömään viikonloppuun

Aikaisemmassa postauksessa puhuin tahdin hiljentämisestä sekä liiallisen hötkyilyn sijasta hetkessä elämistä. Tässä viisi vinkkiä, kuinka kiiretöntä viikonloppua voi viettää. 

1. Syventyä  

Oli kyseessä sitten kirja, elokuva tai vaikka ruokaupan jonossa rennosti odottaminen on mielenterveydelle hyväksi syventyä yhteen asiaan pidemmäksi aikaa sen sijaan, että huomio on alati jakautunut moneen eri suuntaan. 

2. Kiireetön aamu 

Tahti on tiukka arkiaamuisin, mutta vaikka viikonloppuun sisältyisikin vaikka mitä tekemistä, voi suunnitelmia silti siirtää hieman myöhemmäksi, joten ainakin heti aamusta ei tarvitsi liikaa liikehtiä. 

3. Ajantajun unohtaminen

Kännykkä käden ulottuvilla ja samalla täysi tietoisuus kellon ajasta. Ajantajun kadottaminen, on ehkä se halvin tapa päästä lomatunnelmiin kätevästi myös viikonloppuisin. Ei siis turhaa kellon vilkuilua, ellei siihen ole erityistä tarvetta. 

4. Eri aikaan kuin muut

Ostokset voi viikonloppuna sijoittaa eri aikaan, kuin mitä arvelee kaikkien muidenkin olevan kaupungilla asioilla. Joko aamupäivälle tai alku-illalle, mikäli ruuhkaisaan paikkaan on menossa säästää hermoja kummasti. 

5. Käsillä tekeminen

Oli se sitten leipominen, siivoaminen tai vaikka kasvien istuttaminen. Mielen levähtäessä flow tilaan, kuormitus käy vähemmällä sekä aivot aktivoituu aivan eri tavalla. Tämä on ihan tutkittu juttu.