So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

a dream come true

Täällä ollaan! Nimittäin reppureissaamassa Kaakkois-Aasiassa sekä blogini on muuttanut tänne So-Up blogiportaaliin. Oikein tupla unelmien täyttymys!

Niin paljon on tapahtunut siinä ajassa kun aloitin blogini vuonna 2010 muuttaessani Lontooseen ja nykyhetken välissä. Blogissa kirjoitin opiskelijaelämästä suurkaupungista ja kun muutin puoleksi vuodeksi Suomeen kandin jälkeen vuonna 2013 koki blogini ensimmäisen identtiteetti kriisin. Mistä nyt kirjoittaisin jos en asuisi enää Lontoossa. Pääsin lukemaan EU politiikan ja edunvalvonnan maisteria Hollantiin seuraavana vuonna, josta jatkoin työharjoittelun kautta töihin Brysseliin ja nyt toteuttamassa pitkäaikasta unelmaa reippureissailusta Kaakkois-Aasiassa.

Yksi asia on kuitenkin pysynyt samana, kaipuu kirjoittaa blogia. Niimpä matka jatkuu ja nykyään blogi kulkee nimellä Life with Eve vanhan muuttolontooseen/london city girl sijaan.

Sain välillä kuulla kommenttia, että ompa elämäsi niin mielenkiintoista! Elämä ulkomailla on kuitenkin toisinaan kaukana glamourista ja monta kertaa olen hampaat irvessä matkalaukkujani maailmalla kanniskellut. Vaikeuksista huolimatta en vaihtaisi hetkeäkään pois. En tiedä kuka olisin jos en olisi lähtenyt ja niin paljon olen saanut vaihtokauppana. Kokemuksia, ystäviä, näkökulmia, omien ennakkoluulojen ylitsepääsemistä ja rohkeutta.

Elämäni on tällä hetkellä monen polun risteyksessa, kun mietin mitä ja minne seuraavaksi. Opiskeluelämäni ulkomailla on ensi vuoden kesäkuussa paketissa, kun palautan graduni ja valmistun maisteriksi. Ajatella, että seitseman vuotta on vierähtänyt. Lisää reissutunnelmia on vielä runsaasti blogissa tulossa, mutta voin jo tässä vaiheessa paljastaa, että maailman ympäri reissaaminen ei omissa unelmissani. Ulkomailla asuminen on enemmän minun juttuni, kuin paikasta toiseen reppureissaaminen. Tykkään ajan kanssa tutustua uuteen kulttuurin ja uuteen ympäristöön. Aploodit itselleni siitä, että olen opiskellut ulkomailla, sillä oman kokemukseni mukaan työelämä ulkomailla on hieman monimutkaisempi juttu. Siihen pakettiin liittyy paljon asioita, joita ei opiskellessa ulkomailla edes tullut ajatelleeksi, kuten toisen maan vero-ja sosiaaliturva, mahdollisesti uuden kielen opettelu, vaikka tekisit töitä englanniksi tapahtuu arki ja elämä esim. Hollannissa Hollanniksi tai Saksassa Saksaksi, pohdinta siitä, että haluatko kuulua expat-yhteisöön vai mitä kautta löydät kavereita töiden ulkopuoliseen elämään, lomista ( joita on usein paljon vähemmän, kun Suomessa) ja palkkaukseen liittyvistä asioista, jaksatko uuden työmaan tapakulttuuria ja miten hyvin sopeudut siihen, että ennen kun edes päästään tekemään töitä täytyy kaiken maailman kultturikommerverkit navigoida diplomaattisesti.