So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

ajattelemalla positiivisesti läpi muutosten

Tämä viikko on osoittautunut raskaammaksi, kuin olin olin etukäteen toivonut. Tein toissa viikolla paljon töitä unelmieni eteen ja nyt odotuksissa oli hieman rentouttavampaa menoa. Kiva ja kevyt viikko täynnä asioita, joista en pitkään aikaan ole päässyt nauttimaan. 

Suurissa muutoksissa on aina mukana epävarmuutta, riski epäonnistumisesta sekä monen monta mutkaa selvitettävänä ennen suotuisaa lopputulosta. Työstin Lontooseen muuttoani yhteensä 4 vuotta. 3 vuotta lukiossa sekä yhden vuoden välivuoden ajan. Mikään ei onnistu hetkessä, vaikka se ehkä siltä saattaa näyttää. 

Koitan olla sen koommin murehtimatta, vaikka hermostuttaakin, että vaadinko liikaa, entä miten tästä nyt eteenpäin, ajattelemalla positiivisesti. On myös aivan ok mököttää, mutta tässä vaiheessa hyväksyn, että kaikkeen ei aina voi vaikuttaa. Joten katse ja ajatukset kohti arjen kultareunusta ja asioita, jotka ovat hyvin. Jospa tästä myös irtoaisi inspiraatiota ja innostusta blogia kohtaan, kun toisaalle vieriviä energioita on nyt hieman tasoitettu.

Tämän hetken ylivoimaisesti positiivisin asia on tefl tutkintoni. Eli Teach English as a Foreign Language 120 tunnin certifikaatti, jota suoritan netissä. Tefl tutkinnosta olen haaveillut sitten kandiksi valmistumisen ja nyt vihdoin haave on toteutuksessa. Eli kuten jo mainitsin, haaveiden toteuttamisessakin kestää aina oma aikansa. 

Tefl on Englannissa nuorten (aikuisten) parissa varsin suosittu vaihtoehto ja mahdollisuus toteuttaa reissuhaaveita. Englantilaisten valttikortti, eli heidän äidinkielensä on maailmalla haluttu ja arvostettu taito, jonka osaajille aukeaa kehitysmaissa uusia mahdollisuuksia. Parhaimmassa tapauksessa englanninkielen taito avaa nuorille maailman mahdollisuuksia pois köyhyydestä kohti omaa toimeentuloa ja parempaa terveyttä. Tapasin Pohjois-Thaimaassa nuorukaisen, jonka vanhemmat olivat lähettäneet tämän Australian Melbourneen opiskelemaan englantia. Voin vaan kuvitella (enkä ehkä edes halua ajatella) mitä perhe on mahdollisesti joutunut tekemään sen eteen, että poika pääsisi opiskelemaan. 

Tefl tutkinnon suorittanut englanninkielen osaaja vie kielitaitonsa maahan ja opettaa englantia. Itseasiassa koko haaveeni Aasian reppureissailusta oli lähtöisin ideasta tehdä tefl ja opettaa englantia Aasiassa. Neljä vuotta sitten kulutin loppuun tätä youtubesta löytyvää videota tefl kokemuksesta Aasiassa. Siinä elämäntilanteessa 23-vuotiaana loputon vapaus houkutti mutta tunnollisena uraohjuksena valitsin kuitenkin vakituisen työsuhteen. Valintani myöhemmin sen verta kadutti ja tunsin, että ennen toteutunutta Aasian matkaa en pitkään työsuhteeseen voisi sitoutua.

Aasiasta palattuani liki kolmen viikon "epäonnistuneen reppureissailun" jälkeen sain kuulla, että Vietnam, jossa olin aina haaveillut opettavani on viime aikoina muuttunut levottomampaan suuntaan. Tefl tutkinnolle ei tietääkseni ole ikärajaa. Joitain unelmia on hyvä jättää myös eläkepäiville. 

Tefl tutkinnossani on 4 kurssia ja 120 tunnin suorittamisen jälkeen minulla on pätevyys opettaa englantia vieraana kielenä. Ensimmäisen kurssin, englannin kieliopin kurssissa on 7 osaa, jonka ensimmäisen osan subjektiiveistä olen jo tehnyt. Nyt vuorossa on verbit. Teen kurssia Englannissa toimivan telf.org.uk kautta ja -30% alen kanssa maksoin kurssistani n. 200 puntaa. Tämä ensimmäinen kielioppikurssi on itseopiskelua, seuraaville kolmelle kurssille minulla on tutoori, joka pisteyttää tehtävät. 

Koko kurssi olisi hyvä saada pakettiin kahdessa viikossa, jotta voin jatkaa seuraavaan (vielä salaisuutena olevaan) vaiheeseen. 

Toinen arjen kultareunus, ulkona pyryttävästä lumisateesta (!) huolimatta on Apetit Mexican kasvispihvit. Aivan järjettömän herkullisia ja tervellistä. Mainittakoon vielä hurraa huutona, että kuntokuurini tuottaa tulosta ja korsettini on tiukentunut hieman, mutta kuitenkin näkyvästi.