So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

aktiivisuusranneke harkinnassa

Mietin aktiivuusrannekeen hankkimista. Havahduin tarpeeseen liian myöhään, ettei joulupukkikaan saanut asiasta ehdotusta. Ensin ajattelin rannekeen olevan pelkkä hömppä juttu, kunnes tajusin, että olihan aikaisemmin liikkumistani trackaillut ja sepä vasta motivoi liikkumaan. 

Olen käyttänyt Nike+ ipod yhdistelmää säiden salliessa ja jo tieto siitä, että saan tilastoa omasta liikkumisesta on motivoinut lähtemään lenkkipolulle. Iphonin lukittautumisen jälkeen hopeisen omenan tuotteeisiin meni into. Toiseksi alkaa ne toimintoon yhteensopivat kengätkin olla jo siinä kunnossa, että pian pitäisi toiset tilalle hankkia. Nike + yhdistelmällä ei kyllä talvihangilla kauheasti astella sillä lumikenkämalleja ei taida Niken valikoimissa löytyä. Nyt kun olen Suomessa huomaan, että varustusta täytyy sääolosuhteisiin muokata. 

Nike + ipod/iphone varten tarvitse älylaitteen jossa nike + ohjelma johon tulokset, matkan pituus, kalorit, aika tallentuvat, sekä kengät joissa on pieni kolo laitteen vastaanotinta varten. Kiva keksintö, mutta toimiakseen tarvitaan yhteensopivat kengät, toimiva älylaite sekä vastaanotin. Ohjelma ei tunnista eri aktiviteettilajien eroja ja kun asuin Hollannissa missä paikasta toiseen liikkuessa käytetään pyörää, ei liikeen tunnistamien onnistunut. Lisäksi olisi kiva, jos rannekke mittaisi kulutusta myös vesilajeissa. 

Olen aktiivisuusrannekeiden valikoimaa ehtinyt jo hieman vilkaista ja miettiä minkälainen ranneke olisi omaan tarpeeseen se sopiva: 

- ranneke, joka mahdollistaisi laajan lajikirjon uinnista, pyöräilyyn ja juoksusta kuntopiiriin

- ranneke, josta saisin saldoa siitä paljonko olen liikkunut, mielellään "aktiivisuus täynnä" tyyppisen muistuksen 

- askelten mittauksen 

- unien laadun "mittaaminen" - tästä kohdasta olen hieman skeptinen, miten se ranneke voi senkin tietää mutta koska nykyään nukun hyvin kevyesti olisi mielenkiintoista seurata miten ranneke mittaa untani. 

Sosiaalisen median muistutuksia en niinkään rannekkeeseen kaipaa. 

                                Onko teillä kokemusta tai suositusta sopivasta aktiivirannekkeesta?