So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

bloggaamisesta (ja somesta) // blogging & social media

Bloggaaminen ja blogit ovat ajan saatossa ovat muuttunut aivan valtavasti ja mahdollisuuksia on niin monia!

Omalta kohdalta nämä muutokset pistävät miettimään blogin kehityssuuntaa. Ensinnäkään en koskaan osannut edes ajatella, että blogista tulisi mitään suurempaan kun aloitin blogini muuttaessani Lontooseen. 

Digitaalinen maailma on paljon kehittyneempää nykyään ja esimerkkiksi instagram on nykyään suosittu kohde mm. ravintola- ja matkavinkkien bongaamiseen. Itse kyllä edelleen tykkään lukea suosituksia blogeista, sieltä kun saa kattavamman kuvan kohteesta kuin pelkästään ruutukuvien kautta. Etenkin, jos jaan bloggaajan kanssa saman maun on ravintolavinkkejä kivempi bongailla blogeista. Tosin somesta tulee ajankohtaisia asioita seurattua enemmän, onko etsimäni ravintola vielä pystyssä ja millä aukioloajoin. 

Toisaalta, kun jokaista kanavaa ja linkkiä seuraa tulee informaatiota tai "informaatiota" helposti liikaa. Uskonkin, että osittain ollaan ottamassa askeleen taaksepäin ja paljosta tulee karsittua, kun taas ne muutamat hyvät jää jäljelle. 

Blogeissa kaikista kivointa on se, että pystyy ja voikin seurata useimpia omasta fiiliksestä ja kiinnostuksen kohteista riippuen. Luen joitakin blogeja nopeasti selaten ja toisiin palaan harvemmin mutta niin, että luen useamman postauksen ajan kanssa kerralla. Tällöin onkin kiva huomata, että on useampi postaus jotka on vielä lukematta. 

Ruudun toisella puolella asiat tulee oivallettua hieman eri lailla. Sitä ymmärtää miten paljon blogiin voi halutessaan laittaa aikaansa. Välillä on hyvä flow ja tekstejä tulee kirjoitettua useampi kerralla ja sitten on kausia, kun vaan tökkii. Heti kun inspiraatiota lakkaa jahtaamasta, niin sitten homma luistaa taas. Valokuvaus on myös alue mihin haluan panostaa ja sen parissa kehittyä vielä enemmän. 

Siinä missä sisällöntuottaminen ja kaikki sen vaiheet kuuluvat blogityöhön, ei työ vielä lopu blogi postauksen julkistamisen jälkeen ja tavallaan on vielä toinen vuori valloitettavana. Eli sosiaalinen media ja siellä sisällön tuunaus kanavalle/kanaville sopivaksi. Tässä kaikessa tasapainon löytäminen on se a ja o. Tuloksena toivottavasti blogi joka on miellyttävä sekä tekijälle, että lukijalle. 

Bloggaaja on oman bloginsa creative director ja taivas on rajana. Pari vuotta sitten aloin haaveilemaan blogiportaalista ja täällä sitä nyt ollaan!

Välillä elämä tarjoaa pinch me moments

//

Blogging has changed massively over the years and the opportunities are endless! I started blogging when I moved to London 6 and half years ago to share my life with my friends and family in Finland. 

I still read and search for blogs for the same reason as I did back then. To find the best restaurant and travel hotspots. Even though instagram has taken over massively I still find blogs better for my purpose. When I agree with the style and taste of the recommendations its much easier to get an overview of a place through a bloggers persperctive. 

Now that I'm a blogger myself (my blog is no longer the self made design on blogger but it has moved to platform hosting other fellow bloggers) the tables have turned slightly in regards to the quality and standard of the content as well as the social media aspect to blogging. 

I try my best to inspire and create complelling content on here and as the blogs creative director the sky is the limit. For me its a matter of finding a balance between what content is suitable for the blog and how to develop that further as well as now also thinking ahead on the various social media channels and what fits there. 

I aim to keep the titles of each blog post in both english and finnish whereas for the other channels content is for the most part going to be in english. I hope you enjoy!