So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

cafe au lait podcast elämästä ulkomailla

En enää muista miten Cafe au Lait podcastin (linkki podcastiin) löysin mutta hyvään saumaan löytö osui. Olen nykyään niin eri elämäntilanteessa, kuin silloin blogia aloittaessa ja elämä ulkomailla "koulussa" kokemuksien kautta astunut semmoiseen vaiheeseen, jossa palaset eivät ole aivan vielä loksahtaneet paikoilleen. Kovasti haluaisin vielä asua ulkomailla ja samalla tuoreessa muistissa ovat myös ne asiat jotka saavat minut epäröimään. 

Niimpä, nyt podcastia kuunnelleena ja siihen koukuttuneena onkin hyvä aika vinkata podista myös teille lukijoille. 

Aiheita ulkomaalaiselämästä ja etenkin ulkomailla suomalaisena löytyy kattavasti podissa puhutaan mm. avioerosta ulkomailla, uran vaihtamisesta ulkomailla ja ulkomaille lähtemisestä aikuisena. 

Podcastin ensimmäinen jakso koskettaa luopumista ja tästä jo ymmärtää, että ulkomailla asumista tullaan podissa käsittelemään juurikin sinne ulkomaille vakiintuneiden näkökulmasta. Eikä niinkään, sen ensimmäisen ajanjakson asioita kun, ulkomaille juuri on muutettu vaan kun siellä hetki on jo oltu ja miltä asiat silloin näyttää. Alussa kaikki onkin helppoa, uutta ja ihanaa mutta iän myötä asiat ehkä mutkistuu ja asioita ajattelee eri tavalla. 

Itse ehkä koen kahdensuuntaista luopumista. Muutto Suomeen pysyvästi tarkoittaisi, että joudun luopumaan mm. niistä mahdollisuuksista mitä ulkomaat tarjoaa, kun taas ulkomaille muuttamisessa joudun luopumaan Suomen hyvistä puolista mm. työelämän reiluudesta tai hyvästä sosiaaliturvasta. Asiat jotka ehkä vaikuttavat ulkopuolisin silmin turhilta tai päivänselviltä ei kuitenkaan uudessa arjessa sitä ole.

Usein podcastissa mainitaan Suomeen (paluu)muuttamisesta, se on varmasti monella ulkosuomalaisella jossain vaiheessa mielessä sekä pureskellaan maailman uusia tuulia. Mitä eroavaisuuksia Suomen ja ulkomaan välillä on ja toisaalta taas mitä uutta elämä ulkomailla pitää sisällään? Miten sinne on päädytty ja mitä sitten tapahtui?

Tästä syytä pidänkin ehkä Cafe au Lait podista niin paljon. Sieltä löytyy paljon uusia näkokulmia ja ajatuksia asioihin joita itsekin mietin sekä mahdollistaa kurkistamisen eri puolella maailmaa asuvien suomalaisten elämään. Sieltä jos mistään on hyvä vetää voimia ja inspiraatiota seuraavaan loikkaan.

Yksi samankaltaisuus podcast vierailla kuitenkin on, he ovat hirmu onnellisia <3