So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

hyvinvointini kulmakivi

Hyvinvointini ehdoton kulmakivi on uni. Olen niitä ihmisiä, jotka tarvitsevat paljon unta ja liian vähäinen uni saa minut pahoinvoivaksi. Vaalin untani, koska tiedostan entistä paremmin unen merkityksen hyvinvoinnilleni. Elämäni kaikista tehokkain jakso lukion jälkeisenä välivuonna oli tiivissä yhteydessä uneni laatuun ja sama myös toisin päin. Stressitasoni ovat kaikista korkeimmillaan sellaisina jaksoina, jolloin unta on tullut tankattua syystä tai toisesta vähemmän.

Uni on minulle elämästä selviytymisen työkalu. Olen aina ollut helposti nukahtavaa sorttia ja univaikeuksista kärsivän henkilön tapaaminen saa aina oloni kiitolliseksi siitä, että itsellä nukahtaminen sekä syvä uni tapahtuu kuin nappia painamalla.

Aikuistumisen huolet ja on-the-go lifestyle ovat tuoneet muutosta tähän ja nyt kovasti koitan houkutella hyvää untani takaisin. Olin aikaisemmin ilta treenaaja, jolloin väsynyt keho melkein automaattisesti nukahti heti peiton alle sukellettua. Luin myös usein ennen nukkumaan menoa eikä blue light screenin tai teknisten vempeleiden kanssa tullut roikuttua samalla tavalla kun nykyään. 

Ostin kokeeksi laventeli öljyn, jota käytän muutaman pisaran verran ranteisiin ja korvien taakse ennen nukkumaan menoa. Syvä hengitys on toinen keino rauhoittaa mieli levolliseen uneen. 

For me sleep and wellness goes hand in hand. I have always been a deep sleeper with no problems falling asleep. Like for many, stress and the many demads of daily life puts our valuable sleep in jeopardy. I recently bought lavender essential oil to help ease into more peaceful sleep. A couple of drops of lavender both on my wrists and behind the ears together with deep breathing to calm my busy mind.