So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

jouluksi kotiin

Bangkok - Oslo - Helsinki - Joensuu väliä olen sitten viime postauksen jälkeen vilissyt. Jouluksi kotiin ulkomailta on jo kuuden vuoden ajan ollut perinteenä ja Kuala Lumpurin ostareiden koreillessa joulukoristein ja soittaessa joululauluja ajattelin, että jouluni voisin viettää oikeassa winter wonderlandissa. 

Nykyisin Itä-Suomelaisena olen onnessani lumihangesta ja valkoisesta (toivottavasti) joulusta. Tänä vuonna olen erityisen iloinen talvesta, syy saattaa piileä siinä, että kuukauden sain Thaimaassa hikoilla jonka aikana kaukokaipuu saatiin hillittyä (ainakin hetkeksi, heh). Säät olivat onnettomat, monsuunisateilla taisi olla kompassa hukassa, monet matkailijat epätoivoisesti aurinkoa koittivat Thaimaan saarilla metsästää ja luvassa oli vaan vesisadetta/myrskyä. 

Kuukauden aikana en Thaimaata ja Malesiaa edemmäs ehtinyt vaikka toisaalta sain enemmän kun tarpeeksi Thaimaan ylihinnoittelusta ja Malesian tungoksesta. Joulukuussa Malesialaiset lapset viettävät kuukauden lomaa koulusta, jolloin bussi- ja majoitusvaihtoehdot ovat tupaten täynnä ja moneen kertaan bookattuja. 

Joulufiilis on tänä vuonna ehkä hieman karkumatkalla, lieneekö iästä tai siitä että alkukuun olin muilla mailla mutta glögiä olen senkin edestä ehtinyt jo maistella. On se vaan niin hyvää ja juustot, suklaat ja muut herkut. Ajatella, että ollaan jo jouluviikolla, olen päivän verran Helsingissä mutta heti kotiin palattuani ei muuta kun villasukat jalkaa ja joululeffat pyörimään. 

It's the most wonderful time of the year...