So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

kiire

Vähän harmittaa, että en eilen ehtinyt tehdä postausta täksi päiväksi valmiiksi. Pääsiäisvapaan viimeisenä päivänä olin jo skype palaverissa ja nyt minulla on jo vähän hoppu valmistautua ja saada asioita valmisteltua ensi viikon varalle. 

Kiireessä unohtuu usein, että vuorokaudessa on vain 24 tuntia. Kolme - neljä tuntia menee auttamattomasti yhteensä aamu- ja iltarutiineihin ja terveyden, päätöksenteon ja ajatusten selkeyden kannalta nukkuminen on tärkeää. Moniulotteinen päätöksentekokyky paranee puolella, jos henkilöllä on riittävät yöunet plakkarissa. 

Opiskeluista työnelämään siirtymisen haasteellisuus piilee uudenlaiseen rytmiin tottuminen. Ajanhallinnan taidot korostuu, kun päivässä on vähemmän vapaita aukkoja omalle henkilökohtaiselle elämälle ja tehtäviä on niputettava yhteen. Vaikka työelämälle ei ole olekkaan tarpeellisesta, että pyykit on kotona viikattu tai meikkilaukku on järjestyksessä ihminen ei voi erottaa työ- ja yksityiselämän persoonaansa toisistaan täydellisesti. Varsinkin, vaativimmissa tehtävissä henkinen tasapaino ja stressinsietokyky pohjautuukin itselläni, siihen miten mallikkaasti arjen askareet osaa ajoittaa jäljelle jääviin tunteihin. 

Nopeasti vaihtuvissa tilanteissa kynä ja paperi auttaa jäsentämään ajatusta. Kaikkea ei aina ehdi hoitaa täydellisesti ja asiat voi tehdä myös riittävän hyvin. Tämä usein onkin jo enemmän, kuin tarpeeksi.

Kevään ja kesän kynnyksellä hommaa on monella varmasti. Pidetään kuitenkin huoli siitä, että kesälomalle(kin) ehtii leväneennä. 

 "She was surprised, how much more time she had for life, when she stopped rushing"