So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

❤ TRAVELLING

terveisiä kuala lumpurista

Olen ollut nyt 3 viikkoa reissussa ja välillä käy niin onnellisesti, että maailman toisella puolella oleva kaupunki tuntuu hyvin kotoisalta. Suomalaiset saavat onnellisesti 90 pv Malesiassa viettää ilman viisumia. Ihan kolmea kuukautta en meinannut/voi reissussa olla, sillä velvollisuudet kutsuvat Euroopassa. 

Aivan kivutonta tämä reppureissailu ei kuitenkaan ole ja siihenkin puoleen haluan vielä paneutua mutta fiilistellään nyt ensin. 

Tähänasti olen seuraavaa reittiä seikkaillut: Bangkok - Chiang Mai - Bangkok - yöjunalla rajan ylitys Thaimaasta Malesiaan - Penang - Kuala Lumpur. 

Tällä hetkellä tosiaan täällä Kuala Lumpurissa, jossa ajattelin hetken hengähtää jos vaan maltan pysyä paikoillaan. Kovasti täällä matkaillaan mutta rannalle en ole vielä lainkaan päässyt. Välillä tämä matka on kuin reikäjuustoa raastaisi. Enemmän taitaa juustoviipaleeseen jäädä reikiä kun itse juustoa.

Thaimaan rannat ovat etelässä ja Thaimaahan väsyneenä hyppäsin saarikohteiden yli kokonaan. Näin jälkikäteen ehkä hieman tyhmä reittivalinta rantojen puolesta, nimittäin reippureissailu Kaakkois-Aasiassa ei ole aivan samanlaista kuin road trippailu Suomen suvessa, jossa järveen voi pulahtaa halutessaan ja sellaisen eteen sattuessa. Täällä reissailu vaatii sunnittelutaitoja ja -intoa. Siinä sivussa tulee myos googlattua missä lähin ranta ja miten sinne pääsee. Isossa maanosassa matkaillessa joutuu myos miettimään missä on aurinkoa ja milloin. 

Täytyy myontää, että ulkomailla asumisen jälkeen reppureissailu ei ole sen kummoisempi kokemus. Hostellielämä ja uusiin ihmisiin tutustuminen on käyty läpi monenkertaisesti ulkomailla opiskelujen yhteydessä, kun maa ja asunnot ovat vaihtuneet ja Euroopassa onkin Suomea yleisempää, että asut solussa tai jaat keittion ja kylpyhuoneen.

Yhden asian kuitenkin todistin itselleni, että minä osaan ja ennenkaikkea pystyn. Aasia on ollut kaukainen unelma niin pitkään, enkä olekkaan aikaisemmin Euroopan ulkopuolella matkustanut. Mutta jos muut pystyy niin miksen myos minäkin.

Senkun varaa lennot ja lähtee matkaan. Aina voi palata, näin ajattelin myos Lontooseen lähtiessäni, jos en tykkää voin tulla takaisin. Kuinkas kävikään maailmalle jäätiin ja olen makustanut pidemmälle kuin koskaan osasin edes kuvitella.