So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

leffa-arvostelu: the post

Näin The Post elokuvan eilen ja enkä voi sitä kylliksi ylistää. Melkein voisin vielä uudemman kerran käydä vielä saman elokuvan katsomassa. Sillä se oli niin hyvä!

Täydellinen valinta jenkkifaneille, poliittisten juonenkäänteiden ystäville, Erin Brochovich tyyppiselle aktivismille sekä maailman asioista ja historiasta kiinnostuneille. Puhumattakoon yhden naisen noususta vaativalla uralla amerikkaisen sanomalehtitalon johtoon ja kuinka miesvaltaisella alalla määrätietoisesti johdetaan. Otin myös elokuvasta talteen samankaltaiset tunteet uraan liittyvästä epäröinnistä ja halusta tehdä parhaansa. Vielä tätä puolta sekä naisjohtamista olisi elokuvassa saanut mielestäni olla enemmän. 

Nimensä mukaisesti elokuva kertoo The Washington Postin noususta pienestä sanomalehdestä scoopin ja vaikean päätöksen kautta yhdeksi valtamediaksi ja mikä onkaan demokratian tarkoitus. 

Päähenkilöinä Meryl Streep ja Tom Hanks. Jälkimmäisen roolisuoritus oli erityisen hyvä, mieleeni ei edes tullut Hanksin monet muut kuuluisat roolit esim. Terminaalissa tai You've got mail. Streep taas suoritui tavalliseen tapaansa ja ehkä hieman samankaltaisesti kuin Margareth Thatcherin roolissaan The Iron Lady. 

And now, see for yourself.. 

Kuvat: täältä ja täältä 

TallennaTallenna