So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

neljä vuodenaikaa

Kuulin radiosta, että nyt kun olemme virallisesti siirtyneet talviaikaan kelloja siirretään seuraavan kerran vasta 5 kuukauden päästä. 5 kuukautta tuntuu pitkältä ajalta. Pidän itse vuodenajoista, talvi on Itä-Suomessa aivan upea, sillä lunta on yleensä paljon eikä lämpötila hyppele pakkasen ja plussan puolella kuten Etelä-Suomessa. 

Sopeutuminen, asennoituminen, säiden vikkelä vaihtuvuus sen sijaan vie energiaa. Syksystä talveen muutos tuo mukanaan totuttelun pakkaseen, ihon kuivumiseen ja aikaisin hämärtyviin iltoihin. Nämä muutokset tuntuvat niin kehossa, kuin vaatevarastossa. Aina harmittaa myös hieman, että kulunut kausi on niin lyhyt. Syksyn ruska oli ihana ja siitä en ihan ehtinyt nauttia tarpeeksi. 

Olin viime vuonna näihin aikoihin muuttamassa takaisin Turkista Kreikan kautta Suomeen. En tiennyt mitä tämä kulunut vuosi toisi mukanaan ja näin ollen säästyin toisaalta säästyin vuodenajan vaihtumiselta, kuin myös jäin paitsi upean syysruskan näkemiseltä. 

Ulkomailla asumisessa kuten myös Suomen muuttaessa siirtymät ovat tuskallisia. Monessa paikassa yhtäaikaa oleminen on fyysinen mahdottomuus. En kuitenkaan vaihtaisi nykyhetkeä mihinkään. Olen ehtinyt kokea jo niin paljon, että nyt on hyvä paussata koska aina ehtii miettiä ja suunnitella tulevaa. 

Onko täällä muita, ketkä kokevat vuodenaikojen vaihtumisen / taitekohdan haasteelliseksi? Kommentoi alle tai paina tykkää.