So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

paluumuutto suomeen marraskuussa

Olen saanut todella hassuja reaktioita ulkomailla asuessani suomalaisuudesta, sillä lähes jokainen maailmalla vastaantullut tietää, että Suomessa on kylmä. 

Ja onhan täällä. Pimeys masentaa monia ja tiedän paluumuuttajaryhmien kommenteista, ettei paluumuutto Suomeen ole monen (kymmenen) ulkomailla vietetyn vuoden jälkeen helppoa sopetumisen saatika uudelleen integroitumisen kannalta.

Itsekin mietin toppahousuja pukiessani, olenko enää täällä elämiseen käypä, kun kestää vartti ennen, kun pääsee minnekkään lähtemään. Ainiin ja ne hanskat vielä.

Ulkomailla asuminen muuttaa ihmistä sekä elämää. Hieman surullisena, jopa totean, että totuuden nimissä on jopa hieman vaarallista haaveilla tropiikista elämisestä, sillä sen todellisuuden kanssa marraskuu on kova kontrasti. Saa taas käyttää roppakaupalla sitä kuuluisaa suomalaista sisua, että paluumuutto Suomeen onnistuu. 

Sillä helppoa se ei välttämättä ole.

Tiedän, että intoilin marraskuusta ja nyt kun glögiä on jo neljäs purkki menossa ja piparkakut myös korkattu, alkuun pääsemisen kanssa työnhaku kansainvälisen työkokemuksen omaavana aiheuttaa kapuloita rattaisiin. Toivottavasti asioihin saataisin hieman liikettä.

Moni asia on toki myös suunnittelusta myös kiinni. Ensinäkin, jos paluumuuton Suomeen voi ajoittaa keväälle on se varmasti toisesta maasta tulevalle hellempi.

Myös vaatekerrasto tähän ilmastoon käypänä kannattaa kerätä laatikkoon varastoituneena odottamaan. Ensi kerralla palatessa on sitten varusteiden puolesta ainakin helpompaa