So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

pidä huoli itsestäsi

Helpommin sanottu, kun tehty, eikö vaan?

Kesäauringon porottaessa perjantai-iltana rankan ja vähäunisen työviikon jälkeen houkutus lähteä perjantaimenoihin on suuri. Onko huono valinta jäädä kotiin vaikka väsyttää?

Onneksi ei, sillä viikonloppua on kaksi ihanaa sekä pitkää päivää edessä. Muutenkin fiksu veto huilia hetki ja herätä viikonloppuun virkeänä. 

Viime aikoina on kuulunut monta surullista uutista menestyneistä mutta lopulta hengen itseltään vieneistä henkilöistä. Ensin Aviici, sitten uutisoitiin aivan äskettäin Kate Spaden poismenosta and nyt tänään Anthony Bourdainin menehtymisestä. 

Nämä (mielen)terveyteen liittyvät asiat eivät ole niin yksinkertaisia. Eikä ole oikein sanoa, noh olisit pitänyt itsestäsi parempaa huolta, koska emme tiedä mitä asioiden taustalla on. Ja aina se huolta pitäminen ei myöskään riitä tai ole se (ainoa) oikea ratkaisu. 

Pitäisi myös muistaa, hoitaa ja jaksaa.

Työni puolesta luen todella mielenkiintoista tutkimusta pedagogiikasta sekä etenkin positiivisesta psykologiasta ja siitä miten henkisiä sekä muita hyvinvoinnillisia tekijöitä voidaan tukea. Siinä missä tavanomaisesti psykologia koittaa ratkoa ja vähentää psyykkista epähyvinvointia positiivisen psykologian keinoin taas rakennetaan ja ylläpidetään hyvinvointia. Sekä miten elää hyvää elämää. 

Välillä on myös hyvä kohdentaa ajatukset siihen, ettei aina tarvitse jaksaa. Jo ehkä oman rajallisuuden myöntäminen vapauttaa voimavaroja. 

Mutta mielestäni on aina aiheellista kertoa läheisilleen, jos jostain syystä ei voi hyvin. Sillä heitä ihan oikeasti kiinnostaa.

Tänään pidän huolta itsestäni kasvonaamion ja remppasarjamaratonin kanssa. Ehtii sitä aurinkoa ottamaan myöhemmin.