So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

rentoutumisen jalo taito

Stressi on valitettava osa nykypäiväistä elämänmenoa. Välillä stressi ja etenkin kiire kruunataan papukaijanmerkillä.  Pitkäkestoinen stressi on kuitenkin elimistölle hälyytystila ja jonka seuraukset voivat olla vakaviakin, ellei niitä huomioida. 

Hiukseni irtoilivat pesun yhteydessä ja ohenivat syksyllä 2015. Tätä en olisi huomannut, ellen olisi nähnyt takaraivoani peilistä Pariisilaisen hotellihuoneen kylppärissä. Saatikaan niitä muita stressin merkkejä, joita elimistöni koitti kertoa, mutta olin aivan liian kiireinen huomatakseni. 

Opiskelukaverini Lontoossa, viimeisenä lukukautena oireili stressistä niin, että hänen koko vasen kätensä puutui eikä hetkeen käsi reagoinut oikein mihinkään. Aasiassa huomasin, kuinka oikea hartiani oli poikkeuksellisen möykkynä. Kun on aikaa kuunnella kehoaan niin huomaa kaikenlaisia asioita.

Kumpa elämässä olisi enemmän tilaa oman itsensä kuunteluun ja vähemmän otsa rutussa suorittamiseen. 

Sain blogin kautta tilaisuuden päästä osaavalle fysioterapeutille ilmaiseen hoitoon. Henri on yksi meistä So-Up:ilaisista ja omaa laajan osaamisen sekä fysioterapian että urheiluvalmennuksen osalta. En ole aikaisemmin fysioterapiassa käynytkään, ehkä koska kynnys hyvän fyssarin löytämiseen on aika korkea. On luotettava oman kehonsa kipupisteiden hoito toiselle. Henrin hoitofilosofiaan kuuluukin, että potilaalla olisi parempi olo lähtiessä, kun tullessa. 

Hoito keskittyi oikeaan hartiaan ja lapaan sekä niskaan jännityspäänsärkyjä hillitsemään. Hierontapöydällä olo oli, kuin siivensä loukanneella linnulla, mutta kuten hoidonkin aikana totesin, en kuunapäivänä olisi osannut itse kipupisteitä paikantaa ja solmuja availla. Hieronnan jälkeen luurankomallin avulla selkärankani asentoa havainnollistettiin. Pääsin konkreettisesti näkemään mistä yläselkäni jännitys johtuu ja miten voin asentoa päivittäisessä elämässä parhaiten korjata. Lisäksi sain vielä roppakaupalla jumppaohjeita oikeita lihaksia vahvistamaan. Eli todella kaikenkattavasta käynnistä oli kyse ja jos Joensuun seudulta fysioterapeuttia etsit voin lämpimästi suositella Henriä. 

Lihasmyökkyen lisäksi jännitys kehossani näkyy kasvoissani. Otsa kohoaa kiireessä korkeuksiin ja kulmien väliin kertyy jännitys sekä muistettavat asiat. 9 kuukautta Brysselissä jätti kyllä jälkensä ihooni. 

Olin ensin skeptinen kuullessani kasvojen rentoutushoidosta sähköllä. Hartiahoidon jälkeen sain kokeeksi muutaman pisteen otsaani. Mikä tekee sähköllä kasvojen hermopisteiden hoidosta akupunktiopisteiden sijaan tehokkampaa on, että sähköllä hoidettaessa hoidon voimakkuutta voi itse säädellä. Tietyt hermopisteet kasvoissa tuntuvat herkemmin ja niihin hoidon voimakkuutta voi pienentää. 

Entä tulokset? Tähän voi helposti jäädä koukkuun! Jo kahden pisteen jälkeen kulman yläpuolella oleva pulputtava verisuoneni oli silkinsileä, kuin silloin parikymppisten nuoremmalla puolella. Samoin myös otsani ei enää samalla tavalla kiristänyt ja iho oli silminnähden rentoutuneempi. 

Eipä ole siis ihan huppua tämä itsensä hoitaminen. 

Lisätietoja hoidoista ja hinnoista: www.lomu.fi

*Hieronta ja hermopisteiden hoito sähköllä blogin kautta saatu.