So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

suorituspaineita

Pitkä viikonloppu vai vaan tavallinen viikonloppu? Minulla oli muita suunnitelmia täksi viikonlopuksi, mutta ajan karatessa käsistä viikon aikana, en ehtinytkään varailla kaikkea mitä ulkosaariston-irtiotto-arjesta-loma vaatii paikkavarauksineen ja pakkaamisineen. 

Ei olekkaan niin helppoa olla spontaani. Ihmettelen, kuinka sitä jaksaa nähdä vaivaa täydellisen loman eteen, koska vain matkalle lähdössä on niin monta pientä askelta. Ehkä onkin tavallaan helpompaa heittää koko elämä matkalaukkuun ja vasta paikan päällä selvitellä millä keinoin selviää. 

Tänä viikonloppuna paikalliset viettävät Ramadan paaston loppumista. Ensi viikolla meillä pohjoismaalaisilla on juhannus. En ole niin perillä Eid-al-Fitr:in merkityksestä, jonka kaikki paikalliset ymmärtävät merkitsevän sitä, että Ramadanin viimeinen perjantai on yleensä töissä joko vapaapäivä tai puolipäivä.

Senhän nyt kaikki tietävät eikö? Aikakäsitys on tällä mantereella aivan vastakkainen. 

Englannissa loppukevään aikoihin osuu kohdalle monta Bank Holiday Mondayta, eli pankit ja toimistot ovat kiinni maanantaisin, joten ihmiset saavat pitkän viikonlopun. Täällä taas pitkä viikonloppu tarkoittaa, että maanantaina ollaan jälleen töiden parissa ja perjantain saattaa saada vapaaksi. Siis tämä yhden kerran, kun Ramadan paasto loppuu.

Ramadanin aikataulu muuttuu vuodesta toiseen ja tänä vuonna sen viettäminen tuntui todella aikaiselta. En koskaan ajatellut asuvani maassa, jossa vietetään Ramadania. 

Se tuntuu yhtä kaukaiselta, kun vaikka juhannus pakistanilaiselle.