ravinto

Happamia, sanoi kettu...

...noh, mistäs muustakaan kuin pihlajanmarjoista!

Kertoiko sullekin joku lapsena että pihlajanmarjoja voi syödä ja innostuneena otit marjan suuhun suoraan puusta sillä tuloksella että suusi meni mutrulle ja marja sylkäistiin pois suusta alta-aikayksikön? Minulle ainakin on käynyt näin ja veikkaampa etten ole ainut. :-D

Aikuisiällä olen kuitenkin löytänyt pihlajanmarjat ihan loistavaksi ravinnoksi! Parempaa vitamiinipommia saa hakea. Syksyn flunssanehkäisiänä pihlajanmarjat ovat vertaansa vailla ja mikäpä vielä paras osuus; taas nämä on näitä luonnon ihania, ainutlaatuisia, ILMAISIA herkkuja! ♥

Muutama fakta...

... sisältää runsaasti kuitua

... erinomainen C&-E-vitamiinien lähde

... hapan maku vähenee kun nautit marjan pakastettuna tai vaihtoehtoisesti soseutettuna jonkun makeamman marjan kaverina!

Itse olen hamstrannut aimoannoksen pihlajanmarjaa pakkaseen talvenvaralle ja ihan tuoreeltaakin olen niitä nauttinut jo tovin aamupuurossani, Pihlajanmarjoista voi toki valmistaa vaikka hilloa ja voihan niitä lisäillä arkiruokiinkin tuomaan hapanta vivahdetta! Voisin kuvitella esimerkiksi soijabolognesen joukossa toimivan erinomaisen hyvin! :-) 

Suosittelen kokeilemaan lisätä pihlajanmarjoja ateriallesi tänä vuonna - saatat yllättyä ja vältät mitä todennäköisemmin syyspöpöt tänä vuonna! ;-)