resepti

Mantelilla höystetty vuokaleipä (V,G,hiivaton)

Tämän postauksen piti posahtaa ulos jo eilen illalla, mutta onnistujana en tehnyt välitallennusta ja koneeni akku päätti loppua kesken työn. Huoh! Nyt kuitenkin uusi yritys.

Reseptipankissani on muutama satavarma, superhelppo- ja nopea luottoresepti, jotka valmistuvat keittiössäni viikottain. Kuten aiemminkin olen maininnut, reseptiikoissani ideana on helppous, nopeus, yksinkertaisuus, suppea raaka-ainemäärä ja se että tyhmempikin saa aikaan maittavan lopputuloksen. Siispä, muistakaa että näissä on paha mennä vikaan ja käytetyt määreetkin ovat aina vain arvioita! Maistele, haistele, tunnustele ja tiedät milloin lopputulos miellyttää juuri sinua. :-)

Tällä kertaa kunnian päästä estradille pääsee kolmen ainesosan vuokaleipäni. Tuunaan reseptiä aina erinäisin höystein ; siitä saa halutessaan suolaisen tai makean, tulisen tai miedon. Mielikuvitusta kehiin! Tällä kertaa kuitenkin mennään makeammalla linjalla.

Omat reseptini on tuttuun tapaan aina gluteenittomia, mutta toki tässä voit käyttää mitä vaan kaurahiutaleita. Itse käytin gluteenittomia jumbohiutaleita. 

Mantelilla höystetty vuokaleipä

(tarvitset leipävuoan & leivinpaperia)

♥ 200g (gluteenittomia) kaurahiutaleita

♥ jotain nestettä, itse käytin tällä kertaa vettä, mutta mikä vaan kasvimaito toimii!

♥ 1tl psyllium-kuitua*

♥ 1dl luomu mantelitahnaa**

(♥ halutessasi jotain makeutusta, esim. kanelia tai bourbon-vaniljaa, ja ripaus suolaa)

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita aineet hyvin kulhossa. Vuoraa leipävuoka leivinpaperilla ja levitä taikina vuokaan. Paista leipää uunin tehosta riippuen 15-25min. Nauti mieleistesi leivänpäällisten kera - leipä toimii sekä tuoreena että "eilisenä"!

* Käytin  tätä. Olen todennut Finaxin psylliumin toimivan karkean koostumuksensa takia leivonnassa parhaiten.;

** Mantelitahnaa saa Foodinilta. Klikkaa tästä!