ravinto

Minun ravintofilosofiani

Tässä viimeaikoina  olen eritoten pannut merkille miten paljon nykypäivänä ihmisiä yritetään  huijata ruokamarkkinoilla. Tietämätön kuluttaja ostaa kun mainoksesta mainostetaan tuotteen olevan terveellinen, proteiinipitoinen ja superhyperherkullinen vielä kaupanpäälle.

Ensinnäkin, voin ihan suoraltakädeltä sanoa, että inhoan kaikkea mitä myydään "proteiini-" -etuliitteellä. Proteiinirahka, proteiinipatukka, proteiinivanukas, proteiinipirtelö... Eikö proteiini-buuminkin olisi aika olla jo ohi?

Olisiko vihdoinkin aika taas alkaa syödä ruokaa ruokana eikä hiilihydraatteina, rasvoina ja proteiineina?

Kun puhutaan normaalista kuntoisiljasta, on ruuan rooli elämässä ihan yhtä tärkeä kuin esimerkiksi kilpaurheilijallekin, mutta pääsääntöisesti se, miten tietoinen normaalin kuntoliikkujan kuuluu olla ravintokokonaisuuksiensa makroravinnejakaumasta on kuitenkin vähän kyseenalaista. Olen vahvasti sitä mieltä että tavallisen kuntoliikkujan on tärkeää syödä tasapainoisesti terveellistä ruokaa puhtaista kotimaisista lähteistä, vähentää arkiruokailussa valkoista sokeria ja yrittää lisätä joka-aterialle kasviksia.

Itse urheilijana ja ammattinikin puolesta olen  hyvinkin tietoinen siitä mitä ja miten paljon minun tulisi syödä mitäkin ravintoaineita voidakseni hyvin, jaksaakseni treenata, saadakseni optimaaliset yöunet ja palautumisen. Kuitenkin se, mitä omassa ruokailussani pidän ensisijaisen tärkeänä on se että syön raaka-aineita jolloin suolistoni voi hyvin, nautin mahdollisimman paljon kaikkia ihania (♥) kasviksia ja marjoja (satokauden mukaan) ja syön riittävän paljon. Itse olen gluteeniton vegaani ja kerrottakoon vielä se ja aiheutetaan pahennusta että lisäaineet&säilöntäaineetkin olen onnistunut karsimaan ravinnostani. Omasta ruokavaliostani kirjoitan jatkossa lisää tarkemmin, sillä tiedän että tämä kaiketon ruokavalioni herättää paljon mielenkiintoa.

Vaikka nykyään on muodikasta syödä esim. 5:2 -dieetin mukaan, paleo-tyyppisesti tai vähintään välttäen gluteenia ja maitotuotteita ihan vaan koska edellämainitut ravinto-ohjeistukset ovat trendikkäitä, en kuitenkaan syyttäsuotta lähtisi suosittelemaan esim. omaa tapaani kellekkään. Olemmehan yksilöitä.

Siispä summasummarun (että inhoan muuten äskeistä sanarimpsua, haha) haluan painottaa, että jokaisen tulisi syödä just sellaista ruokaa mikä paitsi edistää omaa terveyttä, saa sinut voimaan hyvin ja iloiseksi. <3 Jos koet olevasi umpikujassa asian kanssa, ota yhteyttä pätevään ravintoneuvojaan-/terapeuttiin, personaltraineriin tmv. Muista; ruoka ei todellakaan ole pelkkää polttoainetta, vaan sen lisäksi se on nautinto!

Iloinen vatsa ja iloinen mieli kulkee käsikädessä.

Ihanaa viikkoa.