ravinto

Mitä ruokaa sain ostettua viime viikolla 40 eurolla?

Hello guys!

Edellisessä postauksessa mainitsemani säästösyyskuu (ja matalamamman budjetin loppuvuosi) on siis virallisesti startannut ja samoin myös valtakunnallinen "Kotimaisen ruoan kuukausi", joten muistetaanhan suosia kotimaista tässä(kin) kuussa!

Omassa ravintofilosofiassani erityisen tärkeässä roolissa on paitsi ehdottomasti kasvisten kotimaisuus, mutta myös pyrin ostamaan niin paljon luomua ja vieläpä lähituotteita kuin suinkin on mahdollista. Säästösyyskuussa budjetoin joidenkin tuotteiden kohdalla ja tyydyn luomun sijaan pelkkään kotimaiseen. 

Tällä viikolla kävin ruokakaupassa kahtena päivänä. Torstaina ja lauantaina. Lisäksi sunnuntaina karkkiostokset Makuunissa. Ostokset olivat pääsääntöisesti pelkkiä täydennysostoksia, sillä mm. juureksia, hedelmiä ja rasvanlähteitä kotoa löytyi jo ennestään. Lisäravinteet, vitamiinit ja viljatuotteet sekä rasvanlähteet eivät kuulu jokaiseen kauppareissuuni, vaan varantoja täydennetään kun on tarvis.

Keskiviikon ostokset : 15,65eur

K-Citymarket

- riisimaissi-kakut 

kävin lounastauolla nopeasti lähi-K:ssa hakemassa hiilaria lounaalle. jos ei elettäisi säästösyyskuuta, suosin yleensä Friggsin luomu-riisikakkuja, mutta nyt kun pihistetään niin näillä mennään.

Prisma

- 2x250g maustamaton (luomu) tofu

käytän päivittäin Sofinen maustamatonta luomu-tofua. kys. tuote on S-ryhmän kaupoissa edullisempaa, mitä K-ryhmän.

2x Oumph!  The Chunk -soijasuikaleet

maustamaton Oumph! on mun ihan ykkössuosikkituote. ♥ mitä prosessointiin tulee, kaikilla on joku arkinen pahe ja jos naturelli Oumph! on mun niin luulempa saavani armahduksen. :-D

- kauraleseet

yleensä pyrin ostamaan kauraleseeni(kin) luomuna, mutta koska näitä menee määrällisesti todella paljon kuukaudessa, säästöbudjetoinnissani tämä olkoon yksi tuotteista, josta nipistän. S-ryhmän omat kotimaiset kauraleseet 500gramman pakkauksessa on edullisin vaihtoehto mitä löytyy.

Lauantain ostokset : 19eur

K-Supermarket

- 2,235kg kesäkurpitsaa 

edelleen suosikkivihannekseni kesäkurpitsa löytyy kerran viikossa ostoskorissani isommissa määrissä. satokausi, kilohinta 1,89eur/kilo.

2,100,kg avomaankurkkua

avomaankurkut on parhaita, onneksi niitä saa vielä hennon hetkisen kunnes "joudutaan" siirtymään tavalliseen kurkkuun. kilohinta 1,49eur/kilo.

- 10x 170g erilaisia (luomu) papuja

ostan aina lähes poikkeuksetta GoGreenin luomupapuja-/linssejä-/herneitä (tällä kertaa tarjolla oli kidney-papuja, isoja valkopapuja, kikherneitä, mustapapuja ja papusekoitusta) ja nytkin tein säästösyyskuusta huolimatta niin (vaikka toki kauppojen Raimbow-, Pirkka-, jne. tuotteet ja kuivatuotteet tulisivat edullisemmaksi), koska ne olivat tänään viimeistä päivää tarjouksessa K-Supermarketeissa. olen hamstrannut tarjouksen aikana useamman kuorman kotiin. lukekaa siis tarjouslehtiä ja liittykää kauppojen kanta-asiakkaiksi.

3x riisi-maissikakut

lempparituote ja väitänpä että riisi-/maissi- jne. kakkuset ovat halpaa nakerrettavaa, näiden pakettien kappalehinta 0,89snt. kesäisin syön paljolti nopeat hiilarit juuri "kakkumuodossa", kun lämmin ruoka, esim. riisin muodossa ei aina maistu. ja tykkään nakertaa, olen siis pupu. hehe. maissikakuissa on jonkinverran enemmän makua kuin pelkissä riisikakuissa, joten jollet ole vielä koittanut, kokeile ihmeessä!

puuroriisi

joo ja kyllä, syön riisipuuroa ympärivuoden! ♥ kesäisin vaan nautin sen kylmänä. :-D nammmmmm! paketti oli K-ryhmän oma tuote ja täten myös halvin mahdollinen.

... ja kevennykseksi näistä raaka-aineista syntyi lauantain päivälliseksi tämän näköinen annos! Lisäksi vielä omasta maasta viimeiset vihersalaatit ja paljon (luomu)mausteita ja persiljaa. Kuvassa siis about 100g mustapapuja, kesäkurpitsaa varmaankin noin 250g, jossain tuolla pohjalla joku parisen sataa grammaa avomaankurkkua ja  noin 100g tofua.

Sunnuntai 6,85eur

- 500g irtokarkit (Makuunista) 

palauttava tankkaus ja leffaeväät siis. Makuunin vegaani-karkki (aka lakujen ja muiden mustien karsujen) valikoima on paras mitä löytyy ja vaikka kilohinta on kohdillaan kun vertaa kauppojen irtsarivalikoimaan, Makuunista en luovu. ja toinen syy on toki hygieniasyy. eimen!

Mitä sinä kokoaisit ruokakassiisi 40 eurolla?