resepti

#kesäkurpitsatalkoot & helppo pizza-resepti

Heipparallaa ja sateista keskiviikko-päivää!

Viime viikon #kukkakaalitalkoot olivat menestys, jonka ansiosta kukkakaalin myynti saatiin lähes kolminkertaistettua, hyvä me! Nyt on aika tehdä sama uudestaan, tälläkertaa raaka-aineena toimii ihanaakin ihanampi kesäkurpitsa! ♥ Pelastetaan kesäkurpitsat ennen kuin yöpakkaset ehtii. ;-) Jaa sinäkin kuva Instagramissa kesäkurpitsa-annoksestasi/-reseptistäsi jne. tagilla #kesäkurpitsatalkoot ja tägää mukaan myös @satokausikalenteri !

Miksi minä olen kesäkurpitsatalkoista erityisen iloinen on se, että kesäkurpitsa on mun suosikkivihannes! Syön kesäkurpitsaa päivittäin. Satokaudella että sen ulkopuolella. Kesäkurpitsa taipuu moneen; keitettynä, paistettuna, grillattuna, uunissa, smoothiessa jnejne! Tulen varmasti jakamaan blogissa vastaisuudessa lukuisia kesäkurpitsareseptejä, joten stay tuned friends. Tämän postauksen lopussa niistä muuten yksi!

Muutama fakta kesäkurpitsasta

... 100 grammassa kesäkurpitsaa on vain n.15kcal - mikä kevyt herkku!

... kesäkurpitsa on oiva kaliumin lähde - riittävä kaliuminsaanti ehkäisee riskiä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin

... edistää tehokkaasti ruoansulatusta & suojaa suolistoa

Kesäkurpitsa-pizza

(1 annos, tarvitset uunipellin ja leivinpaperia)

♥ 1 kesäkurpitsa

♥ 1rkl psyllium-kuitua*

♥ vettä

♥ tomaattimurskaa**

♥ haluamasi täytteet!

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Raasta kesäkurpitsa, sekoita joukkoon psyllium sekä vesi (tarkkaile koostumusta) ja taputtele pellille haluamasi muotoiseksi pitsalätyksi. Levitä tomaattimurska pohjan päälle. Pidä pohjaa uunissa n. 20-30min. Lisää päälle haluamasi täytteet ja paista vielä 10-15min. Nauti!

* käytin tätä karkeaa psylliumia

** käytin tätä luomu-tomaattimurskaa