So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

Hiustenhoito

Aquis Hiusturbaani

Aina silloin tällöin kohdalle sattuu niitä tuotteita, joita käyttäessä miettii vain miten on pärjännyt aikaisemmin ilman. Hiusturbaanit on yksi sellainen tuote, joita ilman en enää osaa elää. Tutustuin turbaaneihin ensimmäisen kerran muutama vuosi sitten, kun siskoni oli bongannut Finlaysonilta hiusturbaaneja. Siitä asti, mulla on ollut turbaani käytössä jatkuvasti.

Hiusturbaani on siis pyyhe, joka on suunniteltu nimenomaan hiuksille. Aikaisemmin mulla oli tapana kääriä kylpypyyhe hiuksien ympärille pesun jälkeen, mutta ongelmana oli se, että kylpypyyhe oli järkyttävän painava ja toisekseen purkaantui helposti, eikä pysynyt päässä. Sain eleveniltä testattavaksi Aquisin hiusturbaanin, joka on huippuunsa suunniteltu pyyheturbaani ja paras kaikista turbaaneista, joita olen itse kokeillut.

Aquis hiusturbaani, pyyheturbaani, hiusten kuivaus
Aquis Lisse Luxe Hair Turban

Aquis on keskittynyt nimenomaan hiusturbaanien valmistukseen ja elevenin valikoimista löytyykin kolmea erilaista turbaania, erilaisille hiustyypeille. Aquisin hiusturbaanit on suunniteltu kuivattamaan hiukset nopeammin, mutta kuitenkin hellävaraisesti. Ne lupaavat kuivattaa hiukset jopa kahdeksan kertaa nopeammin, kuin tavalliset pyyhkeet. Aquisin oma Aquitex-kuitu kuljettaa kosteuden kankaan läpi pintakerrokseen, jolloin hiusten kuivuminen nopeutuu. Turbaanin voi pestä koneessa ja sen luvataan kestävän jopa 600 pesukertaa, joten mistään heppoisesta laadusta ei ole kyse. Minulla testattavana oli paksuille hiuksille tarkoitettu Aquis Lisse Luxe hiusturbaani. Tämän lisäksi Aquisilta löytyy lyhyille ja puolipitkille tarkoitettu Lisse Crepe turbaani, sekä pitkille ja paksuille hiuksille suunniteltu Waffle Long hiusturbaani. Hintaa turbaaneilla on eleven.fi verkkokaupassa 34,90-36,90€.

Aquisin kiinnityssysteemi on patenoitu

Aquis Lisse Luxe Hair Turban

Ensimmäisenä kiinitin huomiota siihen, että turbaanin materiaali tuntuu hyvin erilaiselta verrattuna froteepyyhkeeseen. Yllätyin siitä, että materiaali oli melko ohutta. Poiketen kaikista aikaisemmin kokeilemistani pyyheturbaaneista, tässä oli kuminauhareunus, joka auttaa turbaania pysymään paremmin päässä. Lisäksi kiinnityssysteemi oli punottu langasta, kun aikaisemmin käyttämissäni tuotteissa se on ollut kuminauhaa. Aquisin kiinnityssyteemillä on oma patentti ja totta tosiaan se toimii paljon paremmin kuin kuminauha. Kuminauha nimittäin venyessään helposti kiertyy, jolloin turbaani löystyy. Tykkään myös Aquisin leikkisästä tyylistä. Pyyhe tulee pussissa, jossa on hiusfakata ja pussin kiinnityslenkki on tarkoitettu uusiokäyttöön hiuspompulana.

Pyyheturbaanin käyttö on simppeliä. Pää kallistetaan alaspäin ja turbaani asetetaan pään myötäisesti siten, että nappi jää niskan puolelle. Hiukset kieputetaan turbaanin sisälle ja turbaanin häntä nostetaan pään yli ja kiinnitetään lenkillä nappiin. Pussissa on myös kuvallinen ohje pyyhkeen käytöstä. Hiukset pysyvät hyvin turbaanin sisällä ja pyyhe imee niistä kosteutta.

Turbaania voi käyttää myös muuhunki kuin kuivatukseen. Esimerkiksi jos suihkussa ei halua kastella hiuksiaan, voi kuivat hiukset kieputtaa turbaanin sisälle turvaan. Itse inhoan suihkumyssyjä, joten turbaani on korvannut minun suihkumyssyt täysin. Myös hiusnaamion voi laittaa halutessaan vaikuttamaan turbaanin sisäpuolelle ja käydä vaikka vaikutusaikana istumassa saunan lämmössä, mikä myös tehostaa hiusnaamion vaikutusta. Ilman pyyhettä, pahimmassa tapauksessa, hiusnaamio voi palaa kiinni hiuksiin, mutta turbaani suojaa hiuksia kuumuudelta.

suojaa, hiukset, saunassa
kestävä, hiusväri

Ja mitä tulee siihen hiustenkuivatukseen, niin Aquisin turbaani toimii! Ohuesta materiaalista huolimatta, se imee itseensä todella hyvin kosteutta ja hiukset todellakin kuivuvat nopeammin turbaanin sisällä. En yleensä pidä turbaania kovin pitkään hiuksissa, mutta siitä huolimatta hiukset kuivuvat nopeammin. Turbaani imee itseensä niin hyvin kosteutta, että avaamisen jälkeen ei mene kuin pieni hetki, kun hiukset ovat jo kuivat. Minulla on kuitenkin todella hitaasti kuivuvat hiukset, jotka on monesti illan suihkun jälkeen vielä aamullakin kosteat. Hiustenkuivaajaa käytän äärimmäisen harvoin, sillä tykkään antaa hiusten kuivua ilman rasittavaa kuumuutta.

Postaus sisältää affiliatelinkkejä
Tuote on saatu testiin eleven.fi verkkokaupasta

Kieputatko hiukset kylpypyyhkeeseen, vai onko sinulla jo käytössä hiusturbaani?