So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

Hiukset

Kiharat hiuksiin kiharruspatukoilla

Ostin messuilta Sibel merkkisiä hiusten kiharruspatukoita. Jos näille onkin joku parempi nimi kuin kiharruspatukat, niin minä en sitä tiedä. Nämähän toimivat siis niin, että nämä kieritetään hieman kosteisiin hiuksiin ja annetaan sitten kuivua. En ole varma kuinka kauan niiden pitää antaa olla, mutta itse olen laittanut nämä illalla ennen nukkumaanmenoa ja avannut sitten aamulla. Siinä ajassa ainakin ehtii hyvin kihartua. Minulla on ollut näitä aikaisemmin joskus lapsena, sekä ostin myös useampi vuosi sitten, mutta silloin ostamani olivat liian paksuja, eivätkä sitten toimineet niin hyvin.
 

Valmiit kiharat

Tykkään juurikin näistä tämmöisistä hiustenkiharrusmenetelmistä, joissa hiuksia ei tarvitse muotoilla kuumalla laitteella, vaan ne tavallaan kihartuu itsestään nukkuessa. Patukat on pehmeää materiaalia ja sisällä on rautalanka, joka auttaa muotoilemaan patukan siten, että se pysyy hiuksissa. Pehmeytensä ansiosta näiden kanssa on helppo nukkua, kunhan vain ensin etsii päälle sellaisen asennon, missä patukat eivät paina. Minulla nämä ei ole haitanneet mitenkään yöunia.
 

Miten näitä sitten käytetään?
Hiusten tulee olla kosteat, muttei aivan märät. Itse tehostan kiharoiden kestävyyttä sillä, että laitan hiuksiin muotovaahtoa, ennen patukkaan kieputtamista. Jos hiukset ovat liian märät, niin ne eivät kuivu kiepillä ollesaan vaan aamulla avatessa kihara suoristuu. Kieputtaminen tapahtuu siten, että patukka laitetaan hiusosion alle ja kieritetään latvasta ylöspäin. Patukan päät kierretään sitten ylös, jotta kieppi pysyy paikallaan.
 

Patukat illalla päässä

Aamulla sitten patukat avataan ja muotoillaan haluttuun asentoon. Kiharan koko riippuu patukan paksuudesta, mutta oman kokemuksen mukaan pienemmällä halkaisijalla tulee kivemmat kiharat. Minulla oli aikaisemmin tosiaan paksumpiakin patukoita, mutta ne kiharat eivät jaksaneet pysyä kiharalla vaan oikesivat nopeasti. Näiden patukoiden halkaisija on n. 1cm ja näillä saa kyllä kunnon kikkurat aikaiseksi. Päässäni minulla oli kaikki 12 patukkaa, joillekin voi riittää vähempikin, mutta pitkiin hiuksiin tarvitsee yleensä pienempiä hiusosioita, jolloin tarvitsee myös enemmän patukoita.
 

Hiukset heti patukoiden avaamisen jälkeen

Avaamisen jälkeen kiharat pitää vielä aukoa. Kanattaa olla varovainen, ettei tule auottua liikaa, vaan varovasti sormilla hajottaa kiharoita, jolloin niistä tulee tuuheammat. Avaamisen jälkeen on hyvä suihkuttaa hiuslakkaa, jotta kiharat kestäisi paremmin.
 

Avaamisen ja asettelun jälkeen.

Ylläolevassa kuvassa näkyy, miten alimmaiset hiukset olivat olleet hieman liian kosteat ja niissä tuo kihara ei ole sitten niin hyvä, sillä se ehti suoristua aamulla. Jokatapauksessa kiharat kesti melko hyvin, siitäkin huolimatta että ulkona oli todella kostea keli. Toki ne hieman löystyivät päivän mittaan, mutta sekään ei haitannut kun ne olivat aamulla vielä niin tiukalla kiharalla.

Oletteko itse käyttäneet kiharruspatukoita?