Biozell

Miten säilyttää hiusväri hyvänä

Nyt kun minulla on ollut tuo pinkki raita tuolla hiuksissa jo pidemmän aikaa, niin tuli mieleeni pistää kehiin parhaat vinkit värin ylläpitoon. Kirkkaat värit kuten punainen tai muut shokkivärit, voi olla hieman hankalaa saada pysymään päässä, mutta listaan tähän nyt muutamia vinkkejä, joilla oma pinkki väri on pysynyt hyvänä, jopa seuraavaan värjäyskertaan asti.


Ensinnäkin kannattaa toki panostaa värjäykseen. Minun pinkki väri on tehty kampaajalla Elumen -värillä, jossa väri kiinnitetään hiukseen sähkömagneettisella varauksella. Kesto on todellakin täysin eri luokkaa kuin "tavallisilla" suoraväreillä. Osaltaan siis kestoon vaikuttaa myös se, että väri on kampaajalla laitettu. Lisäksi ensimmäisen värjäyskerran jälkeen uudelleen värjätty pinkki pysyy paremmin kuin ensimmäisellä kerralla laitettu, kun pohjalla on ollut jo valmiiksi pinkkiä. Lisäksi tämä minun pinkki on sellainen sävyltään, että oikeastaan vaan paranee haalistuessaa aavistuksen.


Tykkään saunoa paljon, mutta pinkki väri valuu hiuksista jonkin verran värjäten siten myös saunan lauteet. Tähän parhaaksi suojakeinoksi olen käyttänyt hiusturbaania. Myös normaali pyyhe käy, mutta itse olen tykästynyt kovasti näihin Finlaysonin hiusturbaaneihin, joihin kääräisen hiukset kuivana ennen saunaan menoa. Silloin saa suojattua hiuksia niin kuumuudelta, kuin saunan lauteita väriltä. Vinkki: Hiusnaamion voi jättää myös vaikuttamaan turbaanin sisään saunoessa, jolloin vaikutusaika on pidempi, eikä ole pelkoa siitä, että se palaisi hiuksiin kiinni.


On lienee selvää, että shampoolla ja hoitoaineella on myös väliä. Väriä suojaavat shampoo ja hoitoaine auttavat hiusvärin säilymisessä. Hiuksia ei myöskään kannata pestä joka päivä, mikäli se vain on mahdollista. Kuivashampoilla voi venyttää hiusten pesun väliä, jos se ei muuten onnistu.
Vinkki: COLAB -kuivashampoot toimivat hyvin hiusten raikastamisessa. (Linkki postaukseeni.)

Kesäaikaan kannattaa myös kiinnittää huomiota UV-suojaan, sillä aurinko haalistaa värejä tehokkaasti. Mikäli tykkää käyttää syväpuhdistavaa shampoota, niin myös se kuluttaa hiusväriä. Kannattaa siis pitää syväpuhdistavan shampoon käyttö minimissä, mikäli haluaa pitää kirkkaan värin hiuksissa mahdollisimman pitkään.


Jos väri kuitenkin pääsee haalistumaan, niin sävyttävistä hoitoaineista voi saada hieman ensiapua. Sävytteellä saa pitikitettyä hiusväriä ainakin viikon verran ja tietysti sävytteen voi laittaa myös useamman kerran. Tietysti jos väri on hiusten välissä niinkuin minulla, niin kannattaa olla tarkkana, ettei vahingossa värjään myös normaalin värisiä hiuksia. Apuna kannattaa käyttää foliota, jonka sisälle asettelee värjättävät osiot hiuksista.


Oma väri on kyllä pysynyt hyvänä 1,5-2kk ajan ilman sävyttävää hoitoainettakin. Sen jälkeen olen yleensä käynyt uusimassa värin kampaajalla. Olen tykästynyt kovasti tuohon pinkkiin raitaan ja en tiedä, missä välissä siihen kyllästyn ja päästän sen värjätä pois, mutta toistaiseksi se saa siellä hiusten välissä vilkkua! Toivottavasti näistä vinkeistä oli teillekin hyötyä :) Pätevät tietysti myös hyvin normaalistikin värjättyihin hiuksiin, mutta kirkkaissa väreissä haalistumisen huomaa helpommin.