So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

Remontti

Remppapostaus - Takkaprojekti

Nyt olisikin tiedossa remonttiaiheista postausta. Aikaisemmassa remppapostauksessa näytin mun kosmetiikkahuoneen valmistumista. Nyt vuorossa olisi takkaprojekti, eli kokonaan uuden takan rakentaminen.

Heti talon ostamisen jälkeen päätettiin, että taloon olisi hankittava uuni lämmitystarkoitukseen. Tuntui hurjalta lämmittää iso omakotitalo sähköllä, kun puuta olisi saatavissa niin omalta tontilta kuin sukulaisilta. Päätettiin, että olohuoneeseen tulee takka, jolla saadaan niin tunnelmaa kuin lämpöä taloon. Tämä takkaprojekti onkin sitten tehokkaasti levinnyt, sillä myös kylpyhuoneeseen menevä pukuhuone on tarkoitus remontoida samaan syssyyn. Takka kun tuli olohuoneen ja pukuhuoneen väliselle seinälle ja koko seinä laitettiin uusiksi takkaremontin yhteydessä.

Takaksi valikoitui Tiilerin Funkkis Emilia. Siistin moderni ja molemmat Mr. Glown kanssa tykättiin leveästä luukusta. Pinnasta tulisi valkoinen ja luukun ympärille tumma laatta, samoin takan eteen lattialle. Eteen valittiin yksi iso laatta ja tykkään siitä tosi paljon. Siinä on vähän kuviotakin ja on sellaista vähän luonnonkiven näköistä. Samaa laattaa hieman pienempänä on sitten takkaluukun ympärillä. Takan rakensi Mr. Glow yhdessä isänsä kanssa. Myös uusi piippu täytyi rakentaa alusta asti. Melkoinen projekti tämä on ollutkin.

Tiileri Funkkis Emilia

Takan ulkonäkö olikin meille selkeästi se vaikein pala ja kaikissa remonteissa tuntuu aina se yksityiskohtien hiominen olevan hankalaa. Meillä kun on välillä vähän erimielisyyksiä siitä ulkonäöstä. Seinän ja takan pintaa miettiessä tehtiinkin koepalat, joiden perusteella vertailtiin eri pintoja.  Näin päästiin näkemään miltä erilaiset pinnat näyttää ja valitsemaan niistä sopivin. Huomattiin nimittäin, että kaupoissa olevat takkamallit on tehty jostain vanerista, joten pinta ei todellakaan vastaa aitoa muurattua takkaa. Eihän sellainen vaneri kestäisi sitä oikeaa massaa, joka tiilitakan päälle laitetaan.

Koepalat rivissä

Minä halusin takan pinnasta mahdollisimman sileän, mutta Mr. Glow oli siitä vähän eri mieltä. Pikkuhiljaa onneksi alkoi kompromissi löytyä ja pinnaksi valikoitua valkea rapattu pinta. Myös takan taakse tuleva seinä oli murheenkryyni ja hieman yllättäen siitä tehtiinkin melkein musta. Seinään laitettiin siis tummanharmaa maali ja siihen päälle Tikkurilan Tunto Kivi -kivirouhetta. Pinnasta tuli tosi kiva!

Tikkurila Taika Stardust

Mutta, ei mustaa ilman vähän valoakin, nimittäin seinään tehtiin kimallusefekti! Ai että, olen vähän ylpeä kun tuo mies ihan itse ehdotti kimaltelevaa seinää. Tikkurilan Taika Stardust -efektilasyyrilla saatiin juuri sopiva kimallus, mikä ei kuitenkaan hyppää silmille vaan näkyy sivistyneesti valon osuessa seinään. Ja valoista puheen ollen, kattoon laitettiin spottivalot osoittamaan seinään sekä takan kulmauksiin, jotta pinnan kimallus ja kivirouhe tulevat hyvin esille.

Ollaan kyllä oltu enemmän kuin tyytyväisiä tuohon takkaan. Sähkönkulutuksessa näkyy jo iso ero viime vuoteen nähden, kun pattereita ei ole juuri tarvinnut päällä pitää. Ilmalämpöpumppukin on saanut huilata, kun lisälämmitystä ei ole tarvinnut. Vielä kun ei ole paukkupakkasia ollut, mutta niitä odotellessa. Ja löytyypä tästä talosta yksi pikkuinen karvaotus, joka on myöskin ollut oikein tyytyväinen takkaan.

Elvis nauttii takan lämmöstä

Seuraavaksi käydäänkin sitten tuon pukuhuoneen kimppuun, josta olisi tarkoitus muokata kodinhoitohuone. Samassa yhteydessä remontoidaan myös meidän toinen vessa, joka on tuon pukuhuoneen yhteydessä. Täytyy olla kiitollinen siitä, että Mr. Glow on niin näppärä remontoija! ♥