So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

Kisakauden alun kooste

Kelataan aluksi vähän taaksepäin. Silja-Rastit, ulkolämpötila suunnilleen samalla tasolla kuin mun itseluottamus. Valmistavana treeninä suunnistusvetoja, maastojuoksu oli vaikeaa, suunnistus oli vaikeaa, kaikki oli vaikeaa. Kisan aikana mietin, ettei tämän vauhti voi riittää mihinkään. Pitäisi juosta kovempaa. Pitäisi tuntua pahemmalta. Kaikki muut suunnistajat näyttivät perään startanneelta Merjalta. Yritin keskittyä suunnistukseen ja melkein loppuun asti pystyinkin.
Tulos: kisan kakkossija ja keuhkot tyhjentävä helpotuksen huokaus.

Kuva: Seppo Väli-Klemelä

Seuraava viikko eli viime sunnuntai ja FinnSpring. Melkein 12 kilometriä Mynämäkeä ja Nousiaista. Alla oli talvelta kaksi sen pituista suunnistusta, joten ei tämäkään kisa tuntunut mukavuusalueelta. Eka pitkä väli hyvin, kakkosella kirjaimellisesti turvalleni tantereeseen. Suunnalla kohti kolmosta, koska en kyennyt hahmottamaan karttaa kovin tarkasti. Onneksi oli pitkä väli aikaa analysoida kestääkö kupoli maaliin asti juoksua. Olo yläkerrassa parani, mutta suunnistuksen sujuvuus oli kateissa loppumatkan. Ja taisi sinne jäädä joku palikka väärään asentoon päätellen kisan lopun taidollisista ratkaisuista. Onneksi maaliviitoitusta väärään suuntaan kiihdyttäminen on pohjantähteläinen klassikko.

Kisojen välissä olen yrittänyt palautua, treenata ja kuunnella takaraivossa nalkuttavaa ääntä, joka komensi notaarintutkielman pariin. Viimeisen virkkeen kuluttajansuojasta nakuttelin sunnuntai-iltana 15 minuuttia ennen deadlinea. Ei jäänyt roikkumaan viime tippaan.

Nyt istun junassa, jotta illalla voimme lennähtää Göteborgiin Tiomilaan. Juoksujärjestys on väännetty uusiksi vasta muutaman kerran ja seuraavaksi saa jännätä, miten harjoistustausta riittää Partillen varvikossa. Yhtä jännittämistä tämä elämä. Viikon päästä juostaan sprinttinäyttö ja siellä epävarmuus omista kyvyistä maksimoituu, koska sprittiharjoittelu on ollut minimaalista.

Ensin kuitenkin launtain viesti, sillä ovathan viestit suunnistuksen suola, vaikka sitä on vaikea uskoa meidän majoituksessa suurviestiaamuna.

-marika.

P.S. Huippuliigat ovat nähtävissä Yle Areenassa.

Otsa rypyssä alkukauteen. Kuva: Jarmo Jokila