So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

treeni

Syötteen hiihtoviikko

Talven PK-kausi vetelee viimeisiä viikkojaan, joista eilen päättyneen vietimme SK Pohjantähden tukijan, hotelli Pikku-Syötteen hoteissa. Ohjelmassa oli treeniä, ruokaa ja lepoa eli ei mitään ylimääräistä. No, vähän lihashuoltoa sentään edellisten lisäksi.

Maisemat ravintolasta. Taivaanrantaan ikustettu tunnistamattomaksi valoilmiöksi ikkunan heijastus.

Rytmitykseltään kyseessä oli tavallinen talviviikko, mutta harjoitustunteja kertyi jokunen keskimääräistä enemmän. Vaikka kotona Joensuussakin ladut ovat kuosissaan, niin Syötteen erämaisissa vaaramaisemissa hiihtoa tuli ihan vain hiihtelyn ilosta tehtyä enemmän kuin kotona, jossa harjoittelen useammin myös pyörällä, crosstrainerilla ja vesijuosten. Näillä lajeilla harjoitusten kesto on pääsääntöisesti suorastaan melkoisesti lyhyempi kuin hiihtolenkeilläni. Perinteisen hiihdon pariin pääsin kunnolla vasta tällä viikolla, koska aiemmin sitä on pitänyt päkiää kuormittavana harrastaa varsin varovasti.

Tällaisen viikon nautiskelin kasaan:

Maanantai

ap: hiihto (p) 2.35 "tuulta ja tuiskua"

ip: pyöräily 40' + (keskivartalon) kuntopiiri 40'

Tiistai

ap: voima 30' + juosten 10x20"

ip: hiihto (p) mäkivedot 8x5' "Komeat revontulet. Turisti ilahtui"

Keskiviikko

ap: lumikenkäsuunnistus 1.40 + pyöräily 35' "talven ensimmäinen taitoreeni. Kartta oli varmaan kartoitettu talvella, koska suunnistus oli niin paljon helpompaa kuin kesällä samassa maastossa"

ip: hiihto (p) 2.15

Torstai

ap: hiihto (v) 45' kovaa Iso-Syötteen kilpalatuja "oikeastaan kutsun tätä vauhtileikittelyksi, koska alamäissä kykkiessä ehtii palautumaan"

ip: juosten mäkivedot 12x40"/20"

Perjantai

ap: hiihto (p) 3.15 "kädet alkaa hyytyä hiihtämiseen. Onneksi joka hiihtoreenin päätteeksi saa tunkata itsensä vaaran laelle"

ip: pyöräily 20' + kuntopiiri 40'

Lauantai

ap: voima 30' + juosten mäkeen 10x20"

ip: hiihto (v) kiihtyvä VK 1.12 "yksi talven helpoimmista VK-reeneistä, vaikka olin budjetoinut vähän kärsimystäkin loppunousuun Pikku-Syötteelle. Mäki loppui kesken"

Sunnuntai

ap: py 20' + kuntopiiri 30'

ip: hiihto (p) 2.10 "paluumatkalla pikavisiitti Kolin laduille. Seuraavat pari päivää taidan kuunnella (ylä)kroppaa ja harrastaa vain kädettömiä urheilulajeja"

-marika.