urheilu

Tervetuloa seuraamaan moukarinheittäjän arkea!

Moikka kaikille lukijoille!

Olen siis 23-vuotias moukarinheittäjä ja fysioterapiaopiskelija Joensuusta. Pitkäaikaisen yhteistyökumppanini Karjalaisen kautta minulle tuli mahdollisuus kirjoittaa blogia tänne, joten tässä sitä nyt ollaan tätä aloittelemassa.

Tulen täällä kertomaan pääosin urheilusta, opiskelusta ja vapaa-ajasta ja näiden yhdistämisestä. Jos teille tulee ajatuksia, mistä haluaisitte kuulla lisää, niin olen avoin uusille ideoille.

Olen aloittanut panostamaan enemmän moukarinheittoon vuodesta 2010 alkaen, mutta silloinkin oli vielä useita lajeja mukana. Lapsuudessani olen kokeillut ja harrastanut useita eri lajeja ja kilpaillut olen hiihdossa, jalkapallossa ja yleisurheilussa. Moukarinheitossa eniten kiehtoo lajin vaikeus ja on todella hieno tunne, kun kilpailutilanteessa saa itsestään parhaan irti.

Moukarinheiton ohella minulla on 2,5 vuotta takana fysioterapian opintoja Joensuussa ja tavoitteena on valmistua keväällä 2020. Tätä ennen kävin urheiluhierojakoulun, josta sain hyvän pohjan jatko-opiskeluja varten. Opiskeluja olen suorittanut urheilun ehdoilla ja näiden yhteensovittaminen on onnistunut todella hyvin ja molemmat tuovat vastapainoa toisilleen.

Harjoituksia itsellä kertyy viikoittain noin 5-9, riippuen aina harjoituskaudesta. Kilpailukaudella harjoituksia ei tule niin paljoa, koska tavoitteena on aina päästä kilpailemaan mahdollisimman tuoreena. Syksyn ja talven aikana harjoituksia on enemmän ja silloin luodaan kuntoa kohti kesän kilpailukautta. Ensi kesän päätavoitteenani on menestyminen elokuun alussa Lappeenrannan Kalevan kisoissa.

Tällä hetkellä olen Teneriffan pohjoisosassa harjoitusleirillä huippuolosuhteissa. Harjoitukset ovat menneet nousujohteisesti ja lämpö on tehnyt kropalle todella hyvää! Voisinkin seuraavalla kerralla kertoa, millaista on oma arki ulkomaanleireillä.

Hyvää talven jatkoa!

– Markus