joulu

Aleksin joulukadun avajaiset & Helsingin joulumyyjäisiä

Tänään on avattu joulukatuja eri puolilla Suomea ja niin myös täällä Helsingissä. Aleksanterinkadun tutut jouluvalot syttyivät juhlallisuuksien myötä. Ennen h-hetkeä eli valojen syttymistä Senaatintorilla kuultiin musiikkia, terveiset Korvatunturilta ja virittäydyttiin joulun odotukseen. Valojen sytyttyä matkaan lähti jouluparaati hevosineen, koirineen, muumeineen ja tietysti joulupukkeineen. Helsingin keskusta näytti iltahämärässä jouluvaloineen kauniilta: valaistukseen ja koristeluun on selkeästi panostettu. Jouluvalot piristävät näinä muuten niin pimeinä ja harmaina aikoina kun lumi vain viivähtää hetken maassa. Katukuvassa näkyy myös jo myyntikojuja (niitä pieniä puisia mökkejä) eli on jälleen erilaisten joulumyyjäisten aika. Ne ovat kivoja paikkoja nähdä pienempien tekijöiden töitä ja tuotteita sekä ostaa sinne pukinkonttiinkin paketteja. Tässä viisi hyvää joulutoria ja –markkinaa, näissä piipahdan varmasti itsekin!

Mantan joulumarkkinat Havis Amandan aukiolla 18.11.2017 - 9.1.2018.

Kauppatorin vieressä Havis Amandan aukiolla järjestetään toista kertaa Mantan joulumarkkinat. Myynnissä on joulumyyjäisille tuttuun tapaan niin leivonnaisia kuin käsitöitä. Paikan päällä voi nautiskella myös ruokaa ja juomaa. Niin ja toki Joulupukkikin vierailee paikalla.


Ornamon Design Joulu Kaapelitehtaalla 1.-3.12.2017

Kaapelitehtaalla järjestettävä Ornamon Design Joulu on suuri suomalaisia taidekäsitöitä ja designia tarjoava tapahtuma. Joulumyyjäisissä on paljon katseltavaa ja ihasteltavaa eli kannattaa varata hyvin aikaa myyjäisten kiertelyyn.


Vanhan Joulutori Vanhalla ylioppilastalolla 15.-22.12.2017

Perinteinen Vanhan ylioppilastalon Joulutori on ilahduttanut jo vuosikymmenten ajan ihmisiä Helsingin keskustassa. Keskeinen sijainti ja historiaa henkivä rakennus luovat hyvät puitteet käsityöyrittäjien, palveluntuottajien ja designin joulumyyjäisille.

Teurastamon joulumarkkinat 16.-17.12.2017

Teurastamon Joulumarkkinat mainostaa tarjoavansa jotain ihan muuta kuin mitä perinteiset käsityöläismessut tarjoavat ja lupaavat kävijöilleen omintakeisia lahjaideoita. Joulupukkikin voimailee katonrajassa. Myynnissä on herkkuja niin Suomesta kuin Italiasta ja paljon esimerkiksi kierrätysmateriaaleista valmistettuja tuotteita.

Tuomaan markkinat Senaatintorilla 3.–22.12.2017

Tuomaan Markkinat kuuluvat myös Helsingin jouluiseen katukuvaan. Myyntikojut ja vanha hollantilaiskaruselli piristävät Senaatintorin ilmettä ja kutsuvat luokseen. Myyntikojujen lisäksi joulutorilla on paljon tapahtumia musiikista nukketeatteriin. Niin ja joulutorilla voi päästä saunaankin ja saunaoluen nautiskella Joulusaunabaarissa, kuulostaa hauskalle!

Käykääpä kurkkaamassa tarjontaa jos Helsingissä olette!

Susanna

Aleksin jouluvalot
Muumitkin pääsivät tämän vuoden jouluparaatiin!
Monenlaista koiraakin oli mukana kulkueessa – muumit ja koirat sulassa sovussa!
comments powered by Disqus