festivaalit

Festarikesän pieniä festareita

Kesä on vihdoin saapunut tänne pohjolaankin ja se tietää myös festarikesän alkamista. Muutamaan kesäkuukauteen mahtuu lukematon määrä isompia ja pienempiä musiikkifestareita. Musiikkityylien kirjo on suuri kun tarjolla on soittoa aina kamarimusiikista heviin ja punkista jazziin. Isoilla festareilla tapahtuman sisällä on usein tarjolla monenlaista musiikkia ja pienemmät festivaalit ovat usein tarkemmin määriteltyjä tyylin suhteen. Oman festarikesän suunnitelmat ovat vielä auki, mutta kokosin tänne blogin puolelle pienempiä musiikkitapahtumia, joissa olen käynyt itse tai joihin mielelläni lähtisin! Ehkä näistä löytyy jotain sinullekin!

Bättre Folk 30.6–1.7.2017 Hailuodossa

Kesäfestareissa itseäni kiehtoo musiikin ja erilaisten ulkoilmapaikkojen yhdistelmä. Metsä, meri, järvi tai urbaani asfalttiympäristö luovat aina omanlaisensa tunnelman musiikille, ja sitä on varmasti tarjolla tällä pikkufestarilla Hailuodon Marjaniemessä. Esiintyjinä näissä merellisissä maisemissa ovat mm. Mikko Joensuu, J. Karjalainen ja Anna Järvinen. Musiikin lisäksi festari tarjoilee myös kirjailijoiden mietteitä ja mukana ovat mm. Tuomas Kyrö ja Kjell Westö.

Kihaus Folk 7–8.7. 2017 Rääkkylä

Seuraavana viikonloppuna voikin siirtyä lännestä itään ja Pohjois-Karjalaan Rääkkylään. Siellä soi Kihaus Folk , jossa kuulija pääsee tutustumaan kansanmusiikin monipuoliseen kirjoon. Esiintyjälistassa on niin tutumpia kuin tuntemattomampia nimiä, mutta yksi odotettu ja tunnettu esiintyjä on varmasti nykykansanmusiikkia soittava Tsuumi Sound System – uskoisin, että tunnelma tiivistyy kun bändi astelee lavalle Pohjois-Karjalan kesäyössä!

Ilmiö 29.7.2017 Turku

Heinäkuun viimeisenä viikonloppuna Turun Uittamon kansanpuistossa pääsee innostumaan musiikista ja omaperäisesta monitaiteellisesta ohjelmistosta meren äärellä vanhan tanssipaviljongin ympäristössä. Genrerajat ylittyvät sujuvasti tällä festarilla ja päivän aikana esityksiä on luvassa yli neljältäkymmeneltä artistilta. Mustien Silmien tahdissa voi tanssahdella menneiden aikojen lavatanssihengessä ja psykedeelisempää viestiä voi puolestaan kuunnella Englannista saapuvan Syd Arthurin keikan aikana.

Kontufolk 28–29.7 Joutseno

Heinäkuun viimeisenä viikonloppuna voi suunnata myös Etelä-Karjalan puolelle Kontufolkiin. Konnunsuon juhlaladon uumenissa soittoaan soittavat mm. Räjäyttäjät, Paleface ja Huolestuneet kansalaiset sekä Litku Klemetti ja Tuntematon numero. Tällä festarilla myös lapset pääsevät harjoittelemaan festarielämää lauantaina aamupäivän Lasten Kontufolkissa.

Viapori Jazz 22–26.8. 2017 Suomenlinna/Helsinki

Kun kesä kääntyy syksyä kohden, niin pimenevissä illoissa on aika suunnata Suomenlinnaan ja jazzin tunnelmiin. Suomenlinnaan kulkevan lauttamatkan aikana ehtii hyvin irrottaa ajatukset arjesta ja siirtää ne kohti linnoitusmaisemia ja jazzia. Kitaran ystäville Teemu Viinikainen tarjoilee soolokonserttina Thelonious Monkin materiaalia ja mainosmusiikkia vuosien varrelta voi kuunnella Rahan Rytmi –esityksessä.

Tässä oli muutamia poimintoja suuresta tarjonnasta, jota voi tutkailla lisää esimerkiksi täältä.

Kivaa festarikesää!

- Susanna

* Jutun kuva on vuosien takaa Rockfestari Naamoista! Symppis lava ja symppis-festari, mutta niin kovin suosittu, että liput sinne myydän hetkessä.

comments powered by Disqus