kasvitieteellinen puutarha

Historian merkkejä ja aistipuutarhan tuoksuja Kaisaniemessä

Talvella kirjoitin Joensuun kasvitieteellisestä puutarhasta Botaniasta ja viime keskiviikkona kun aurinko saapui pilvisen päivän päätteeksi ilahduttamaan, niin lähdin Helsingissä Kaisaniemen kasvitieteellisen puutarhan yleisöopastukselle. Kasvihuoneet ovat tällä hetkellä remontissa, mutta kesäisin onkin hyvä tutustua ulkopuutarhaan, jota on myös uudistettu viime aikoina. Puutarhassa pidetään joka viikko useampi puolentunnin mittainen yleisöopastus ja valinnan voi tehdä yleisesittelyn tai evoluutiopuutarhaan tarkemmin perehtyvän opastuksen välillä. Puutarha on hyvällä paikalla Kaisaniemessä ja opastukset ovat ilmaisia eli paikalle on hyvinkin helppo saapua.

Kasvitieteellisessä puutarhassa, joka otettiin käyttöön vuonna 1833, voi viettää aikaa vapaasti kävellen ja kasveihin tutustuen, mutta se tarjoaa myös oivan paikan piknikille. Piknikkiä varten alueella on isompia nurmialueita, joilla voi istuskella eväitten äärellä. Opastuksille osallistuminen on myös hyvä keino tutustua alueeseen, sillä oppaan kertomuksista ja tiedoista oppii aina uutta. Itsekin olin opastuksen jälkeen monta tietoa rikkaampi!

- Susanna

Puutarhassa voi istahtaa piknikille tai nauttia kahvilan antimista. Ajankohtaista kukka-ja kasviasiaa. Puutarhan vanhin puu, ikää 230 vuotta: monet myrskyt ja tyynet säät on puuvanhus nähnyt. Sammalpuistoa ...ja jäkälää Pieni mehiläisfarmikin on päässyt alueelle. Näkymä evoluutiopuutarhaan. Aistipuutarhassa saa tuoksutella kukkia! Pehmoisia lehtiä! Tällä polulla voi heittää kengät pois ja tunnustella jalkapohjilla maata. Kasvimuseo, jota suunniteltiin Väinö ensimmäisen kuninkaanlinnaksi jos Suomesta olisi tullut kuningaskunta sisällissodan jälkeen. Suomesta tuli kuitenkin tasavalta ja museo sai jatkaa omassa tehtävässään.
comments powered by Disqus