Musiikki

Ilmaiskeikkoja Helsingin kesässä

Musiikki ja ulkoilmassa soivat keikat kuuluvat kesään. Pienet ja isot festarit keräävät ihmisiä yhteen ja toisaalta erilaisille yksittäisille kesäkeikoille voi helposti piipahtaa omassa kotipaikassaankin. Suomen sää antaa tietysti aina oma elementtinsä ulkokeikoille; toisinaan vettä on suihkuteltu yleisön sekaan kuumuuden takia (ei ehkä tänä kesänä!), ja toisinaan on kaipaillut toppatakkia päälle keskellä kesää tai joskus kumisaappaat ja sadetakki ovat parasta vaatetusta. Mutta yhtäkaikki, onhan ne vaihtuvat säät ja maisemat myös osa musiikkikokemusta, jota muistella, ja musiikki lämmittää aina!

Helsingissä on tänä kesänä riittänyt jälleen monia ilmaiskeikkoja, joissa vierailla ja joista nauttia. Ilmaiskeikoille on helppo piipahtaa ilman suuria suunnitelmia ja katsastaa myös uusia bändejä, joihin ei ole aiemmin tutustunut. Itse olen käynyt useammassa pikkutapahtumassa viimeisen kuukauden aikana, ja tässäpä kuvia niistä kolmelta; Teurastamon pihakeikalta, Museon livepihalta (Helsingin kaupungin museo) sekä Alppipuiston kesän Puistokarkeloista. Kaikki tapahtumat ovat siis ilmaisia ja niitä on vielä tälle kesällekin jäljellä, joten vielä ehtii mukaan!

Kalasataman vieressä Teurastamolla on kesän mittaan paljon monipuolista tapahtumaa ja musiikinystäville on tarjolla musiikkia rockista jazziin. Muutama viikko sitten Teurastamon pihakeikalle saapui Kauko Röyhkä ja perjantai-ilta täyttyi suomirockin sävelistä ja historiasta, onhan artisti Röyhkällä pitkä ura ja biisejä sieltä suomalaisen rockin alkuvuosikymmeniltä asti. Keikan aikana mietin, että onhan se suomenkielinen rock nyt vaan hyvää!

Museot ja livemusiikki kuuluvat myös yhteen, ainakin Helsingissä. Tästä vastaa Helsingin kaupunginmuseo tuomalla kesäisiin keskiviikkoihin livekeikkoja museon sisäpihalle. Paikka on symppis värivaloineen ja pienen kokonsa vuoksi, mutta pihan pienuuden takia paikalle kannattaa saapua hyvissä ajoin (muuten keikka voi kulua jonottaessa kohti lavaa ja sisäpihaa). Itse kävin katsastamassa Litku Klemetin, ja hyvältähän meno vaikutti, kun vain pääsi jonosta bongaamaan lavan ja bändin. Suosittu keikka ja bändi oli siis kyseessä ja ihmismäärä sen mukainen! Pisteet museolle kivasta ideasta!

Linnanmäen vieressä sijaitseva Alppipuisto on perinteinen pienten festareiden ja musiikkitapahtumien pitopaikka. Alppipuiston kesä sisältää monia tapahtumia viikonloppuisin ja tarjonnasta voi poimia itseä kiinnostavia bändejä. Toisaalta alueelle voi tulla vain istuskelemaan ja tutkailemaan menoa, nauttimaan kesäpäivistä. Viime sunnuntaina Alppipuisto täyttyi monimuotoisesti kansanmusiikista Puistokarkeloissa. Oma ykkösartisti oli Pekko Käppi & K:H:H:L. En ole aiemmin nähnyt tuota jouhikkovirtuoosia bändeineen, joten nyt ajattelin korjata tilanteen ja hyvä, että korjasin! Keikka ja musiikki olivat parhautta!

Menkäähän kesäkeikoille :)

- Susanna

comments powered by Disqus