matkailu

Kotimaanmatkailun haastekampanja ”Löydä Suomesi”

Suomi 100-juhlavuosi näkyy vahvasti matkailun puolella ja sen myötä Suomi on saanut paljon positiivista julkisuutta kansainvälisissä matkailumedioissa. Aiempi kirjoitukseni asiasta löytyykin täältä! Myös kotimaanuutisissa on viime aikoina ollut usein juttuja Suomen, erityisesti Lapin, matkailun kehittymisestä ja kasvaneesta kysynnästä. Hyvä Suomi! Ulkomaalaisten matkailijamäärien lisääntyminen on matkailuelinkeinon kannalta hyvä asia, mutta juhlavuoden kunniaksi me suomalaisetkin voisimme harrastaa enemmän kotimaanmatkailua, haltioitua maisemista ja tapahtumista samalla tavoin kuin teemme ulkomailla.

Työ- ja elinkeinoministeriö onkin käynnistänyt Suomi 100-juhlavuoden hengessä kotimaanmatkailun haastekampanjan Löydä Suomesi. Kampanjaa varten on tehty video, jota toivotaan jaettavan eteenpäin sosiaalisessa mediassa muistuttamaan meitä täällä Suomessa asuvia kotimaanmatkailun tärkeydestä. Yhtälailla kun ulkomaanreissuilla on keskeistä pyrkiä käyttämään paikallisia palveluita ja ostamaan paikallisia tuotteita, niin samalla tavoin kotimaanmatkailussa on mielekästä jättää roposensa tukemaan suomalaista työtä. Lisäksi Työ- ja elinkeinoministeriön kampanjassa haastetaan ihmisiä kertomaan somessa sanoin ja/tai kuvin paikoista, minne haluaisi Suomessa matkustaa. Hastagina toimii #lomahaaste.

Nyt kaikki miettimään minne haluaisi suunnata Suomi-lomalla ja toivottavasti moni voi toiveensa toteuttaa! Mukavaa helmikuuta ja hyviä hiihtolomia!

- Susanna

comments powered by Disqus