musiikki

Syksyn ja talven musiikkifestivaaleja

Suomesta puhutaan aina kesäfestareiden luvattuna maana, mutta myös syksyn ja talven aikana on monia kiinnostavia musiikkitapahtumia ympäri Suomea. Talvella moni festivaali suuntautuu pohjoisen tuntureille ja talvinen tunturimaisema luo oman tunnelmansa musiikkiin. Tässä muutamia poimintoja syksyn ja talven musiikkitapahtumista:

LOST IN MUSIC 5–7.10.2017, TAMPERE

Syksyinen kaupunkifestivaali, jossa musiikkia on tarjolla monista eri genreistä ja monilta eri esittäjiltä, tunnetuista artisteista ja bändeistä uusiin nimiin. Myös keikkapaikkoja löytyy moneen makuun, pienemmistä kuppiloista isommille klubeille. Festareiden kattauksesta löytyvät esimerkiksi saamelaista joikua ja moderneja äänimaisemia yhdistävät Wimme Saari & Tapani Rinne Telakalla to. 5.10. ja lauantaina 7.10 vietetään iltaa Tampereen Työväen Teatterissa rockin parissa, esiintyjinä Varvara ja Pimeys.

BÄTTRE FOLK OFÖRGLÖMLIG 17–18.11. 2017, HELSINKI

Hailuodon merellisistä maisemista ja Pyhän tuntureilta tuttu Bättre Folk saapuu marraskuussa Helsinkiin ja Savoy-teatteriin. Kulttuuria on tarjolla niin musiikin kuin kirjallisuuden parissa, yhdessä ja erikseen. Mikko Joensuu ja Mirel Wagner soittavat täyspitkät keikat ja perinteisten esitysten lisäksi Savoyssa voi kuulla esimerkiksi Riku Korhosen säestetyn monologin suomalaisen miehen tuskasta.

THE SUPERWOOD FESTIVAL 20–22.10. 2017, HELSINKI/RAMSSINNIEMI

Uusi Ivana Helsingin järjestämä festivaali Itä-Helsingissä Hotelli Rantapuistossa, joka yhdistää ajankohtaisen musiikin, puheen, kuvataiteen ja kasvisruoan merellisissä maisemissa. Musiikkia on luvassa mm. Uudelta Fantasialta sekä elektropoppia Pykäriltä. Musiikin lisäksi festareilla voi kuunnella tutkijoiden puheenvuoroja pinnalla olevista aiheista tai lähteä Paola Suhosen kuratoimalle 2,5 tunnin metsäseikkailulle.

KAAMOSJAZZ – POLAR NIGHT JAZZ 23–26.11. 2017, SAARISELKÄ

Jo 35 vuotta sitten syntynyt Kaamosjazz soi jälleen Saariselällä mm. gourmetravintoloissa, tunnelmallisessa Tunturikappelissa ja keskellä pohjoista luontoa, päivätupa Aurorassa. Tarjolla on niin saamelaismusiikin sävyttämää jazzia kuin Ape’s Planetin urkugroovea.

KOLI JAZZ 19–20.1.2018, BREAK SOKOS HOTEL KOLI

Itä-Suomessa, Kolin vaaramaisemassa pääsee nauttimaan jazzista tammikuussa. Break Sokos Hotel Koliin saapuvat mm. Aili Ikonen ja Jukka Perko & Herd Trio. Kolilla on jo vuosien ajan soinut talvella jazz ja syksyisin blues.

YLLÄS JAZZ BLUES 25–28.1.2018, YLLÄS

Alkuvuoden jazzit ja bluesit löytyvät Ylläkseltä. Tarjolla ravintoa mielelle ja ruumille, musiikkia ja ruokaa. Esiintyjinä mm. Johanna ja Mikko Iivanainen, Hoedown sekä Antti Sarpila & Smart Casual.

BÄTTRE FOLK I FJÄLLEN 2–4.2.2018, PYHÄ

Viime talvena ensimmäistä kertaa Pyhälle suunnannut Bättre Folk soi jälleen helmikuussa Pyhällä. Musiikin ja kirjallisuuden lisäksi tuntureilla pääsee tietysti laskettelemaan ja luvassa on myös esimerkiksi jääkiipeilyä. Musiikkia on tarjolla mm. Pyhimykseltä ja Pykäriltä, kirjallisuusannista vastaavat mm. Laura Gustafsson ja Jukka Viikilä.

Nyt vain suunnittelemaan mihin mennä musiikkia kuulemaan :)

Susanna

comments powered by Disqus