musiikki

Tavastia & Alt Agency & Management 1v. : suomirockista krautrockiin

Viime viikonloppuun mahtui blogin nimen mukaisesti niin musiikkia kuin matkailua: keikkoja ja matkamessuja! Matkamessujen annista seuraavassa postauksessa enemmän, sillä lähdetään ensin musiikin pariin. Tavastia, tuo Suomen kuuluisin rock-klubi, oli suuntanani Helsingin reissullani. Helsingissä on monta hyvää keikkapaikkaa, joissa on tullut notkuttua erityisesti silloin kun vielä asuin kaupungissa. Tavastia on kuitenkin se paikka joka on pysynyt vuodesta toiseen mukana ja edelleen suuntailen sinne mielelläni jos vain kaupungissa olen. Joten sinnepä lähdin tälläkin kertaa ja kun paikan keikkakalenteri näytti Alt Agency & Managementin yksivuotissynttäreitä neljän bändin kera, niin suunta oli selvä! Bändeistä en liiemmin tiennyt valmiiksi, mutta toki olin kaikista jotain lukenut musiikkilehdistä ja vähän kuullut biisejä eri lähteistä. Keikoilla en kuitenkaan ole ollut, joten mielenkiinnolla odotin tulevaa. Tykkään käydä kuuntelemassa ja yllättymässä uusista bändeistä, laajentamassa kuvaa suomalaisesta musiikista. Tällä kertaa oli tarjolla vaihtoehtoisempaa menoa ja kurkistus radion listahittien maailmasta toiseen!

Illan ensimmäisenä bändinä aloitti Itä-Hollola Installaatio, joka loihti trio muodostelmallaan esiin suomirockia, sellaista tuttua, jossa kaikuu hyvällä tavalla suomirockin alkujuuret. On kitara, basso, rummut ja laulu – on biisi ja tarina, joka esitetään. Ei mitään turhaa kikkailua tai päälle liimattua tarvetta tuoda mukaan tämän hetken urbaania soundia ja tyyliä. Yksinkertaisuus tuntui jo raikkaalta siinä hetkessä!

Toiseksi lavalle saapui Litku Klemetti & Tuntematon numero. Viime aikoina paljon huomiota musiikkilehdistössä saanut Litku Klemetti ja bändi toivat lavalle myös kaikuja suomirockin ensivuosilta ja välillä oltiin hetki vanhan iskelmänkin soundeissa, mutta omalla tyylillä. Biisien keskiössä olivat välillä niin kengät kuin kimaltava mekko. Laulajan balalaikka toi oman maailmansa biiseihin ja aivan hyvin soitin sopi kitaran viereen! Vallatonta ja sopivasti vinksallaan olevaa menoa!

Suomenkielisten bändien jälkeen vuorossa oli The Holy. Suomirock-viitteet jäivät kauas kun bändi vyörytti äänimassaa yleisön ylle kahden rumpalin voimin. Kahdet rummut bändissä on harvinaisempi ilmiö, ja olikin mielenkiintoista seurata kahden rumpalin työskentelytä: missä kohdin kompit on samat ja missä kohdin tiet eroavat omille rytmeille. Holyn musiikissa oli puolestaan urbaanimpaa tämän hetken soundia, kansainvälistä kuulokuvaa. Äänivyöryssä oli jotain hypnoottista!

Illan päätti Teksti-Tv 666 punk- ja krautrockillaan. Kieli vaihtui jälleen suomeksi, vaikka sanat hukkuivatkin usein kitaravallien taakse. Niin, ja niitä kitaroita, joita oli monia, todellakin vyöryi ja surisi kuulijan korvaan. Hieno soitinhan kitara on ja soi monin eri tavoin, joten antaa mennä vain! Yleisökin jaksoi vielä viimeisen bändin kohdilla riehaantua!

- Susanna

comments powered by Disqus