museot

Urheilumuseo renkailla

Normaalisti museot ovat melko paikallaan pysyviä paikkoja, vaikka näyttelyesineet voivat toki kiertää museosta toiseen. Nyt kuitenkin Urheilumuseo on lähtenyt tien päälle, sillä sen oikea paikka on suljettuna Olympiastadionin remontin vuoksi. Näyttelyrekka kulkee ympäri Suomea, joten vaikka itse museo on suljettuna, niin maistiaisia sen tarjonnasta ja Suomen olympiahistoriasta pääsee silti näkemään (ja kenties vielä kotikulmilla). Kiertuepaikkoja ja aikatauluja voi katsella esim. täältä.

Näyttelyrekassa voi testata omaa urheilutietämystä ja nähdä suomalaisen olympiaurheilun kaaren Ritolan vuoden 1924 huimasta mitalisaaliista aina 2000-luvun tuloksiin niin olympialaisissa kuin paralympialaisissa. Itsellenikin oli hyvää kertausta lueskella tietoja eri vuosilta ja filmit sekä kuvat menneiltä vuosikymmeniltä ovat aina kiinnostavia! Jos rekka ei kurvaile omille lähikaduille, niin kotoa käsinkin voi aiheeseen perehtyä urheilumuseon mobiilioppaiden kautta.

Hauska idea laittaa museo pyörille ja viedä se koulujen pihoille sekä erilaisiin kesätapahtumiin. Astukaapa siis sisään rekkaan jos se näköpiiristä löytyy!

- Susanna

Laulu- ja keihäsmies Tapio Rautavaaran piikkarit olivat päässeet näyttelyrekan kyytiin.
Faktoja museokävijälle
Joskus niitä mitaleja tuli roppakaupalla juoksussa!
Miten olisi pyörälenkki?
comments powered by Disqus