matkailu

Vielä ehtii rinteeseen!

Kevät on kolkutellut ovella ja eteläisemmässä Suomessa on nähty kevään merkkejä leskenlehdistä lähtien. Tosin tänään taidettiin Helsingissäkin herätä lumiseen maisemaan. Joensuussakin keskustassa näyttää kovin keväiseltä kun lumet ovat sulaneet kaduilta ja aurinko paistaa, mutta kun katselee vähän syrjemmälle ja metsän siimekseen, niin luntahan siellä vielä on! Lunta löytyy vielä hyvin myös monesta laskettelukeskuksesta, ja nythän on mitä parhaimmat kelit suunnata rinteeseen kun aurinko jo lämmittää ja rinteissäkään ei ole ruuhkaa lomien välissä. Pääsiäisenä on tietysti vielä yksi sesonki erityisesti pohjoisen suunnilla. Moni matkailuyrittäjä toivoo varmasti kävijöitä sesonkien ulkopuolellakin ja tasoitusta eri kuukausien välille. Ainahan ei tietysti ole mahdollista lähteä matkaan muulloin kuin lomasesonkien aikana, mutta jos pystyy vapaammin valitsemaan ajankohtansa reissuille, niin se kannattaa hyödyntää. Lapissakin kausi jatkuu vielä, vaikka Helsingissä syödään jo ensimmäisiä irtojäätelöitä puistoissa!

Mutta vielä pääsee hyvin laskemaan täällä Itä-Suomessa ja Pohjois-Karjalassakin! Katselin tällä viikolla sääennustuksia ja kun eiliselle torstaille kuva näytti aurinkoa taivaan täydeltä Kolille, niin suuntasin auton kohti vaaramaisemia ja lumisia rinteitä. Joensuusta ajaa Kolille tunnissa eli päiväreissu onnistuu vallan hyvin. Kolia kohti ajellessani radiosta tuli sopivasti infoa Suomen rinteiden aukioloista. Monille Etelä-Suomen rinteille tuleva viikonloppu on kauden viimeinen, mutta Keski-Suomessa lasketaan vielä pääsiäiselle (kuten myös Kolilla) ja Lapissa kausi jatkuu vielä huhti-toukokuun taitteeseen. Aikaa siis on vielä nauttia laskuista!

Kolilla olin eilen heti rinteiden auettua ja monesta kohdin pääsi laskemaan ensimmäisenä rinnekoneen jäljiltä. On aina kiva laskea juuri huollettua rinnettä, jonne ei vielä ole ehtinyt tulla jäisiä kohtia, vaan lumi on pehmeä ja tasainen. Aurinko paistoi aamupäivän pilvettömältä taivaalta ja maisemat Pielisen suuntaan olivat kyllä loistavat. Hengittelin vain raikasta ilmaa ja välillä hymyilin itsekseni rinteitä alas mennessäni kun keli ja maisema olivat niin hienot. Puolenpäivän jälkeen muutamia pilviä eksyi taivaalle, mutta onneksi ne olivat vain satunnaisia ja aurinko tuli aina jossain vaiheessa esiin. Ihmisiä oli rinteessä jonkin verran, toisinaan sai laskea rinteen yksin näkemättä muita laskijoita ja toisella kerralla kanssalaskijat sattuivat samaan aikaan laskuihin., mutta tilaa oli hyvin meille kaikille. Hyvät laskut olivat vielä näin maaliskuun lopulla Kolilla ja varmasti vielä jatkuvat hyvinä sinne pääsiäiselle asti!

- Susanna

Tässä näkymässä kelpasi viilettää rinteitä alas!
Hissit kulkevat puiden keskellä, erilainen tunnelma mitä Lapin tuntureilla!
Kevään merkkejä rinteiden vierustoilla.
Siitä pääsisi Ukko-Koli rinteeseen, jota pidetään yhtenä Suomen haastavimmista. Joskus on sekin laskettu, mutta nyt pysyttelin helpommila reiteillä!

Ja tuo otsikon kuva on rinteitten huipulta - Tuossa tuolilla oli hyvä pitää taukoa, katsella maisemia ja antaa auringon lämmittää! 

comments powered by Disqus