Matkailu

Vinkkejä Matkamessuille 2017

Tammikuu on yli puolenvälin ja pian on perinteisten Matkamessujen  (20-22.1) aika. Suuntaan itsekin torstaina Pohjois-Karjalasta Helsinkiin ja samalla reissulla käyn toki myös Matkamessuilla. Edellisestä vierailusta onkin vierähtänyt jo tovi, mutta monta kertaa siellä on viimeisen viidentoista vuoden aikana tullut käytyä, opintojen tiimoilta tai ihan vain omasta mielenkiinnosta. Muistan edellisiltä kerroilta suuren esitemäärän, joka messuilta kulkeutui kotia, katsotaan kuinka käy nyt. Onko digiaika vähentänyt esitteitä, vai luotetaanko niihin edelleen? Matkamessuilla on tarjolla monenlaista toimijaa ja esitystä. Matkanjärjestäjät, matkakohteet ja eri maat, Suomi mukaan lukien, esittäytyvät messuilla. Niiden lisäksi mukana on mielenkiintoisia puheenvuoroja ja haastatteluita eri teemoista. Niitä kannattaa ehdottomasti käydä kuuntelemassa. Toki eri esiintymislavoilla on tarjolla myös viihdettä, laulua ja tanssia, niin Suomesta kuin maailmaltakin.

Eri matkanjärjestäjien messutarjoukset ovat varmasti yksi suosituimmista asioista tapahtuman ympärillä. Tarjoukset ovat voimassa pidemmän aikaan, mutta kannattaa käydä ajoissa katsomassa tarjouksia, jos jokin tietty matka tai kohde on kiinnostuksen kohteena. Menekkiä niillä varmasti on. Matkanjärjestäjien ja lentoyhtiöiden omilta nettisivuilta (esim. Finnair ja Tui) löytyy tarjoukset kätevästi, joten sieltä kannattanee niitä etsiä.

Muita tarjouksia, erityisesti Suomen kohteista löydät täältä!

Tarjousten lisäksi tässä hiukan vinkkejä mielenkiintoisista puheenvuoroista ja haastatteluista:

Pe 20.1

TUI-lava

14.00-15.00 Hyvä loma

- Keskustelua hyvän loman aineksista, välineistä ja palveluista joita matkailuelinkeino tarjoaa sen saavuttamiseksi. Keskustelijoina asiantuntijoita matkailumarkkinoinnin, matkanjärjestäjien ja tutkimuksen parista.

17.30-18.00 Afrikkalaista musiikkia ja tanssia.

Royal Caribbean-lava

18:30 – 19:00 Paralympialaisia muistelemassa: haastattelussa Rion pronssimitalisti Henry Manni.

La 21.1

Mondo-lava

12:00 – 12:30 Mondon Vuoden valinnat 2017

TUI-lava

14:00 – 14:30 Himotuimmat lomat 2017

- Osallistu yleisökisaan ja kuule parhaimmat matkatrendit.

15:00 – 16:00 #matkastoori-finaali

- #matkastoori-kilpailun finaalin juontaa Arman Alizad. TOP3:een valitut finalistit esittävät omat matkastoorinsa livenä!

Su 22.1

Mondo-lava

11:00 – 11:30 Britteinsaarten menovinkit

- Dublinin, Lontoon ja Skotlannin vinkit.

13:00 – 13:30 Barcelonan matkavinkit

-Tripsteri.fi-sivuston Barcelonan asiantuntijat kertovat mitä Barcelonassa kannattaa nyt tehdä ja kokea.

Suomi-lava

16:00 – 16:30 Itsenäisen Suomen kiinnostavimmat lähimatkailukohteet

- Matkailutoimittaja ja -kirjailija Hannu Tuominen (FM) on itsenäisen Suomen juhlavuoden kunniaksi tallentanut sanoin ja kuvin satoja kotimaan piilossa olevia matkailuhelmiä.

Hyviä messuhetkiä ja matkoja tarjousten siivin!

Minä olen haaveillut tulevista matkoista gambialaisen wonjo-teen ja suomalaisen puolukka-ruispiirakan parissa!

- Susanna

comments powered by Disqus