So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

raskaus

Mitä vauvalle on jo hankittu?

Moikka taas pitkästä aikaa! :)

Aika vaan kuluu ja välillä tuntuu etten yhtään pysy perässä, vaikka sairaslomalla tässä taas kerran ja edelleen olen. On nyt ihan näistä tulevista päivistä kiinni, palaanko töihin enää ollenkaan vai joudunko saikkuilemaan kesäloman alkuun asti. Onneksi mun kesäloma alkaa siis joka tapauksessa jo 17.5 ja siitä jatkan suoraan mammalomalle 12.6, eli kohta saa ainakin luvan kanssa levätä! Oon jotenkin tosi huono saikkuilemaan - vaikka tiedän (ja lääkärikin sen sanoo), että mun täytyy nyt levätä kotona ja töihin musta ei ole, niin silti tunnen jonkinlaista huonoa omatuntoa olla kotona... 

Nyt olis kuitenkin tulossa ainakin kolme postausta liittyen vauva- ja raskausjuttuihin, joten toivottavasti te tykkäätte lueskella tästäkin aiheesta. Remppa etenee nyt ihan ok ja huomenna aletaan saada tapettia seinille, eli sieltäkin saan sitten kunnon kuulumisia kuvineen pikkuhiljaa jaettua, mutta porskutellaan läpi nämä kolme vauvapostausta nyt ensin. :) Tänään ajattelin kertoa teille mitä kaikkea ollaan jo hankittu tulevalle pienokaiselle ja mitä on vielä hankkimatta. Aloitetaan ensin niistä mitä hankintalistalta on jo voinut raksia yli.

VAATTEET

Ollaan ostettu ja hankittu vauvalle jo aika paljon vaatteita. Pienimmät koot (50-56cm) alkaa olla jo aikalailla kasassa, mutta koosta 62cm eteenpäin haluaisin hankkia vielä jonkin verran lisää, että on sitten kuitenkin tarpeeksi valmiinakin. Koskaanhan ei tiedä millainen mötkylä sieltä vaikka syntyykin ja hypätään heti alkuun koon 56 vaatteisiin ja seuraavaksi meneekin jo 62! Jos totta puhutaan niin uskon, että meidän vauva tulee olemaan melko pieni, koska ollaan Mikon kanssa oltu molemmat tosi pikkuruisia, mutta eihän sitä voi koskaan tietää eikä asiat aina mene yksi yhteen. Perus bodyjen, housujen, haalareiden, sukkien yms. lisäksi ollaan hankittu myös jo hattuja, tumppuja, kuolalappuja, töppösiä... kaikenlaista on tullut pikkuhiljaa kerättyä! Suurimman osan olen ostanut käytettynä facebook- ja livekirppiksiltä. Nuo pienimmät koot on ainakin ollu ihan uuden veroisia käytettyinä, koska yleensähän ne menee ihan hetken aikaa. 

MUUT PIKKUJUTUT

Vauvalle löytyy myös jo kaikkea "pikkusälää" mitä sitten alussa jo mahdollisesti tarvitaan. Ollaan hankittu harsoja, tutteja, tuttipulloja, tuttinauha, pari pehmolelua, mulle imetyskoru, pikkuniistäjä, purulelu... Osa tarvittavista pikkujutuista tulee sitten kätevästi äitiyspakkauksen mukana, kun vain saisin aikaiseksi tilata sen. Odottelin tänne pitkälle siksi, että saataisiin tuo tämän vuoden pakkaus, sillä siinä oli vähän enemmän tytölle sopivia vaatteita kuin viime vuoden pakkauksessa. Tästäpä tulikin mieleeni, että arvatkaa vaan oonko vähän hurahtanut kaupoilla kaikkeen röyhelöön ja vaaleanpunaiseen... Jos kotiudutaankin pojan kanssa, niin kyllähän tosimies voi pukeutua pinkkiin? Ainakin hetkeksi? 

VAUNUT, PINNASÄNKY, HOITOPÖYTÄ

Vaunut ostettiin mun mammakaverilta käytettynä ja oon kyllä hurjan tyytyväinen noihin! Päädyttiin lopulta monien kiertelyiden ja pähkäilyjen jälkeen Emmaljungiin. Väriltään vaunut ovat "kermanvalkoiset" ja kangas on jotakin nahkajäjitelmää. Niin ja vaunut ovat yhdistelmät, eli saadaan niistä sitten myöhemmin myös rattaat pienokaiselle. Kunnoltaan ne ovat melkeinpä uutta vastaavat, joten säästettiin vaunuhankinnassa kyllä aikamoinen summa! Uutena oltaisiin maksettu noista yli tonni, mutta nyt päästiin puolella. :)

Pinnasänky ja hoitopöytä ostettiin Ikeasta ja päädyttiin molemmissa Sundvik sarjan kalusteisiin. Pinnasängystä saa sitten myöhemmin toisen laidan irti, eli siitä muokkantuu sänky taaperolle ja lisäksi pohjan saa kahteen eri korkeuteen. Pinnasänky tulee aluksi tietenkin meidän makuuhuoneeseen ihan meidän sänkyyn kiinni mun puolelle. Tarkoitus ois, että pikkuinen nukkuisi alusta saakka omassa sängyssään, eli ollaan ajateltu että perhepeti ei ole meidän juttu. Tähän on päädytty ihan turvallisuus syistä, sillä Mikko on todella kova sätkimään unissaan ja lisäksi sängyssä nukkuu noita koiria... Toki koirat voisi opettaa pois sängystä mutta Mikkoa ei voi opettaa olemaan unissaan rauhallisempi! :D Luulen myös, että musta tulisi tosi herkkäuninen kun pelkäisin kokoajan pyöriväni vauvan päälle, vaikka kaikki sanoo, että siinä kyllä vaistot pelaa. Mutta koen kuitenkin tärkeäksi, että saan itsekin unta ja olen sitten virkeä pienen kanssa ja se on todennäköisempää kun nukutaan kaikki ihan "omilla paikoillamme". :) Pinnasänkyyn on hankittu myös lakanoita, kosteussuojia, reunapehmusta, patja yms. Peitto tuleekin sitten äitiyspakkauksen mukana ja juniorkoon peiton, tyynyn ja lakanoita sain serkulta jo valmiiksi. 
Hoitopöytä on tosiaan myös Ikean Sundvik sarjaa ja se tulee lastenhuoneeseen, vaikka laitetaan hoitoalusta myös kodinhoitohuoneeseen. Tarkoitus on pukea ja hoitaa muita juttuja lastenhuoneessa, mutta pyllynpesut yms. keskittää kodinhoitohuoneeseen kun allas on siinä vieressä. 

MUUT JUTUT: UNIPESÄ, LEIKKIMATTO, SITTERI, TURVAKAUKALO, KANTOREPPU

Kaikki nuo yllämainitut jutut ollaan myös saatu jo hankittua. Unipesä, sitteri, kantoreppu ja turvakaukalo (+telakka) ostettiin uusina, mutta leikkimatto löytyi tori.fi:stä käytettynä mutta lähes käyttämättömänä. Kaikki muu koettiin ehdottoman tärkeiksi, mutta unipesä ostettiin vähän sillä ajatuksella että no kokeillaan. Lähinnä ajattelin sitä pinnasänkyyn tilanrajaajaksi ja muutenkin tuomaan vähän turvaa jos loikoillaan esim. sohvalla. Katsotaan! 

HANKKIMATTA

Hankkimatta on vielä näin äkkiseltään mietittynä ainakin amme sekä jalat sille, mobiili pinnasänkyyn, niitä isomman koon vaatteita ja ehkä muutamia muitakin vaatteita. Lisäksi haluaisin hankkia vielä pari torkkupeittoa vauvalle ja kai sitä kaikenlaista pientä tulee vielä vähän huomaamattakin hankittua. Mutta aika hyvällä mallilla hankinnat alkaa kuitenkin olla ja hyvillä mielin voidaan pikkuhiljaa lähestyä heinäkuuta ja pienen ihmeemme syntymää! :)

Nyt kaikki konkarit, isät ja äidit! Kertokaa mitä oleellista meiltä vielä puuttuu vai puuttuuko? Voi toki olla, että näistä listoista jotain jo hankittuakin vaan kertakaikkiaan unohdin! 

Hyvää maanantaita ja VAPPUA teille kaikille ❤

Enni