So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

lifestyle

Baby's Only: pehmoinen arjen apulainen

Me ollaan aina liikuttu paljon autolla. Kun muutettiin Turkuun niin ajateltiin, että tullaan liikkumaan enemmän julkisilla ja myytiin mun auto, mutta eipä siinä kauaa mennyt kun todettiin, ettei me ilman autoa osata olla. Meille autolla liikkuminen on vaan luontaisinta ja helpointa. Etenkin täällä Joensuussa jossa julkinen liikenne ei oo tietenkään ihan yhtä kattavaa kun pääkaupunkiseudulla. Meille oli siis tietenkin myös tärkeää, että Mean on mahdollisimman hyvä matkustaa autossa ja Mikko tekikin turvakaukaloiden osalta tarkkaa tutkimusta ennen kuin sitten lopulta päädyttiin tuohon nykyiseen Gracon kaukaloon. Mea kyllä viihtyy kaukalossa kun rauhoittuu sinne, mutta pukeminen ja kaukaloon laittaminen on meidän neidille aika "en tykkää" -osastoa. Autossa tyttö kuitenkin usein nukahtaa ja saattaisi nukkua pidemmätkin päikkärit tuossa kaukalossa vielä automatkan päätyttyäkin! No, tykkäsi Mea tai ei, niin tukevasti hänet on kaukaloon vöineen kaikkineen aseteltava, mutta pukemisrumbaan saatiin apua tästä seuraavasta PikkuVaniljalta yhteistyössä saadusta huippukeksinnöstä:

BABY'S ONLY KAUKALOPUSSI*

Baby's only, kaukalopussi, lämpöpussi, pikkuvanilja

Kaukalo/lämpöpussin idea on siis se, että sen avulla säästytään paksujen syys- ja talvivaatteiden pukemiselta, sillä sen sisälle riittää ainoastaan sisävaatteet, lapaset ja hattu. Pussista saa tuon peitto-osan kahdessa osassa auki, eli se on helppo ottaa kokonaan pois tai jättää esimerkiksi pelkästään jaloille. Me ollaan käytetty pussia nyt niin, että ylempi osa on auki ja jalat lämpimässä - sekä tietysti tarvittaessa (kun auto ei vielä ole lämmin) laitettu peitto kokonaan kiinni. Mea on viihtynyt lämpimässä ja pehmoisessa pussissaan oikein hyvin! 

Baby's only, kaukalopussi, lämpöpussi, pikkuvanilja
Baby's only, kaukalopussi, lämpöpussi, pikkuvanilja

Heti ensimmäisenä tuli pieni paniikki, että miten kummassa me keretään kun aikaa on vain puoli tuntia ja tyttö pitäisi vielä itkuisena ja väsyneenä saada puettua...

Hyvä esimerkki tämän pussin käytännöllisyydestä on esimerkiksi meidän äkillinen lääkärireissu viime tiistaina. Mea on tosiaan ollut melko räkäinen ja välillä kieltäytynyt myös syömästä. Ajattelin, että nyt ei enää ole kysymys perus rintaraivareista vaan tyttö ei suostu nenän tukkoisuuden takia kunnolla syömään. Niinpä lähdettiin vielä tiistai-iltana lääkäriin. Soitin yksityiselle terveysasemalle vähän ennen puoli seiskaa ja saatiin aika heti seiskaksi. Heti ensimmäisenä tuli pieni paniikki, että miten kummassa  me keretään kun aikaa on vain puoli tuntia ja tyttö pitäisi vielä itkuisena ja väsyneenä saada puettua... Sittenpä muistin, että oltiin jo laitettu tuo pussi paikoilleen kaukaloon ja päästiinkin todella nopeasti lähtemään välttyen samalla pukemiskiukulta. Hattu päähän, lapaset käteen, Mea kaukaloon, pussukkaa kiinni ja menoksi! Ja olipa lääkärissäkin helppoa, kun ei tarvinnut riisua ja pukea Meaa ulkovaatteista kertaakaan. Niin ja lääkärissä oli kaikki hyvin! Mea on todella tukkoinen, mutta keuhkot, korvat, nenä ja kurkku olivat muuten kunnossa, HUH ❤

tuttinauha, pikkuvanilja, baby wallaby

Kaukalopussin lisäksi PikkuVanilja lähetti mulle ihanan tyylikkään Baby Wallaby:n tuttinauhan*, jota olinkin itseasiassa pidemmän aikaa jo ihastellut. Meillä tuttinauhoille on todellakin käyttöä, koska Mea tykkää välillä pistää tuttien kanssa ihan leikiksi ja "pulautella" tuttia suusta oikein jekkuillakseen, heh!

Onko teillä kokemusta tuosta kaukalopussista? Innolla odotan, että se pääsee ihan kunnolla käyttöön kun ilmat tästä vielä vähän viilenevät eikä pussissa tule liian kuuma kun sitä pitää kokonaan kiinni. Kyllä mulla ainakin nyt on sellainen fiilis, että tämä sekä helpottaa että nopeuttaa meidän reissuja! :)

Ihanaa syksyistä torstaita just sulle,
Enni

Instagram & Snapchat: enniheidi
Facebook: KLIK!


*Tuotteet saatu blogin kautta