koti

Remontin keskellä

Moikka!

Lupailin teille viime postauksessa kuvia remontin alkutilanteesta. Pahoittelut että keittiön kuvat ovat laadultaan puhelinkuvia, sillä tajusin kantaa kameraa raksalla mukana vasta kun entinen keittiö oli jo lähtenyt seuraavaan kohteeseensa. Tässä postauksessa on nyt kuvia ns. yleisistä tiloista. Kuvaan makuuhuoneita ja kodinhoitohuoneen myöhemmin, koska nyt niissä on vielä kaikenlaista roinaa edessä kun remontti on alkanut näistä isoista tiloista. Niin ja se kylpyhuone - sillehän ei tosiaan tehdä vielä mitään, vaan sen remontti saa odottaa tuonnemmaksi. En siis oikein tiedä kuvaisinko sitä tänne näytille ollenkaan, se kun ei missään tapauksessa ole nykypäivää nähnytkään, heh. Katsotaan! Mutta nyt niihin kuviin.

Uudessa kodissa on iso ja avara eteinen/käytävä. Kuvassa näkyvä ovi ei ole pääovi, mutta se vie suoraan aukatokseen joten sitä tulee varmasti käytettyä itse kaikkein eniten - siihen tuli totuttua jo silloin kun Mikon vanhemmat asuivat tuolla. On muuten hassua ajatella, että muuttaa samaan taloon missä joskus jännitti esimerkiksi Mikon vanhempien ensitapaamista, haha! Ja Mikosta on varmaan vielä hassumpaa muuttaa omaan lapsuudenkotiin, varsinkin kun siitä tulee aivan uudenlainen. Eteisen suurimpia muutoksia tulee olemaan lattian uusiminen ja seinien maalaus. Sisäovia ei ainakaan heti vaihdeta, mahdollisesti kyllä myöhemmin, sillä ne eivät ole aivan puhtaanvalkoiset.

Olohuone on TODELLA iso, vaikka se tässä kuvassa ei kyllä kovin suurelta näytäkkään. Olohuoneeseen vaihdetaan myös lattia, vanhat tapetit revitään irti ja seinät saavat luultavasti pintaansa sekä tapettia että maalia. Katto maalataan valkoiseksi (niinkuin koko talossa) ja valot uusitaan. Myös listat uusitaan joka puolelta taloa.

Olohuoneesta pääsee takkahuoneeseen, joka toimii meillä myös vierashuoneena. Takka tosiaan löytyy tuon leivinuunin toiselta puolelta, unohdin kuvata sen. Takkahuoneenkin lattia kokee uudistuksen, samoin seinät ja katto. Haaveissa olisi saada tuohon ikkunalliset pariovet, mutta niiden kohtalo on vielä auki. Tuo sermiovi saa jokatapauksessa väistyä ja jonkunlainen uusi ratkaisu siihen on keksittävä. Ulko-ovesta pääsee lasitetulle takaterassille ja takapihalle. Ovi oikealla vie puolestaan kylpyhuoneeseen ja saunaan, jonne pääsee myös ensimmäisen kuvan eteisen kautta eli kylpyhuone on kaksiovinen.

Pikkuvessa uusitaan täysin, se käytännössä räjäytetään uuden tieltä. Lattia laatoitetaan uudelleen ja samoin päätyseinä. Muut seinät luultavasti maalataan. Kalusteet ja wc-istuin uusitaan kokonaan. Tämän erillisen pikkuvessan ansiosta mua ei harmita niin paljon, että kylpyhuoneen remontti jää tuonnemmaksi, sillä sitä käytetään tosiaan vain peseytymiseen eikä wc:nä niinkuin pienissä asunnoissa yleensä.

Niinkuin jo mainitsin tuolla aiemmin, niin vanha keittiön on jo saanut väistyä remontin tieltä. Uusi keittiö tulee melko samaan muotoon tämän vanhan kanssa. Keittiössä uusitaan kaikki katosta lattiaan. Uudet kalusteet hankitaan heti kun saadaan nykyinen asunto myytyä. Aika pitkälti kyllä jo tiedetään, millainen uudesta keittiöstä tulee!

Keittiö näyttää siis tällä hetkellä tältä:

Tyhjä täynnä, mutta siihen se kodin sydän sitten pikkuhiljaa rakentuu. Niin ja tässä kuvassa näkyy muuten tarkkaan katsottuna myös tuo talon pääovi tuolla vasemmalla!

Raksalla on nyt siis menossa katon maalaus ja sekin on ehkä hieman odotettua isompi urakka, sillä se pitääkin maalata kahteen kertaan. Mutta pidän teidät matkassa mukana ja laittelen tänne uusia kuvia heti kun tiloihin saadaan kunnolla konkreettista muutosta. Sitä ennen voisin jakaa teille muutaman postauksen verran kuvia, jotka ovat inspiroineet mua tämän uuden kodin suunnittelussa. Palataan siis! :)

Enni