So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

remontti

Tilannepäivitys remontin keskeltä

Nyt olis vihdoin luvassa vähän tilannepäivitystä raksalta - sekä kuvin että höpinöin. Aikataulullisestihan ollaan siinä pisteessä, että koti olisi tarkoitus saada juhannukseksi asumiskuntoon. Wc on edelleen alkuperäisessä kunnossa ja muuttaessamme puuttuu varmaa esimerkiksi listanpätkää sieltä ja täältä, mutta ne on sellaisia juttuja mitä voidaan sitten tehdä jo asumisen ohella. Tärkeintä ois nyt, että päästäis mahdollisimman pian kotiutumaan kun mun laskettuun aikaankin on enää vain reilu kuukausi! Tässä olis nyt ensin muutamat ennen-jälkeen kuvat teille katsottaviksi, sen jälkeen kerron vielä vähän enemmän raksan kokonaistilanteesta. :)

TYÖHUONE 

Mun mielestä se on just sopivan "raju" ratkaisu muuten niin vaaleaan huoneeseen!

Työhuone on oikeastaan listoitusta vaille valmis. Tuossa ennen -kuvassa ei nyt valitettavasti näy juuri mun ja kameran taakse jäävä musta tapettiseinä, joka siis myös sai muiden tapettien ohella lähteä ja seinä maalattiin valkoiseksi. Ennen huoneessa oli jokaisella seinällä tapetti, mutta nyt vain tuota ikkunaseinää koristaa tapetti ja muut on maalattu valkoisiksi. Lattialle ei olla tehty mitään, sillä meistä lattian väri on kiva ja se onkin vaihdettu uuteen muutama vuosi sitten. Ihan alkujaan huoneessa oli talon valmistumisvuonna 2000 laitettu muovimatto. Vitsit rakastan tuota tapettia, vaikka monen mielestä se varmaan aikalailla "hyppää silmille". Mun mielestä se on just sopivan "raju" ratkaisu muuten niin vaaleaan huoneeseen! Huoneessa on alkuperäiset kaapinovet, joihin vielä tässä lähitulevaisuudessa vaihdetaan ainakin uudet vetimet - mutta nää on näitä juttuja, joilla ei ole kiire. 

ennenjälkeen, remontti, työhuone
mustavalkoinen

MAKUUHUONE 

Tässä harmaassa tapetissa ihastuin tuohon hieman "sementtimäiseen" pintaan.

Makuuhuoneen tapettia oli kaikkein raastavinta irroittaa, sillä se oli aivan hemmetin tiukassa kiinni! Kaikissa makuuhuoneissa oli siis kaksi kerrosta tapettia päällekkäin ja tässä huoneessa tapetti lähti neljässä eri osassa: ensin uudemman tapetin pinta ja erikseen pohja ja sen jälkeen alkuperäisen tapetin pinta ja lopuksi kovalla työllä pohja. Tässäkin huoneessa oli siis jokaisella seinällä tapettia, mutta nyt valkoiset seinät on maalattu ja ainoastaan tuo harmaa seinä on tapettia. Lattian tarina on sama kuin työhuoneessa. Tässä harmaassa tapetissa ihastuin tuohon hieman "sementtimäiseen" pintaan, jota yritin saada jollain lailla esille tuossa lähikuvassa alapuolella. Pahoittelut muuten tuosta ennen -kuvasta, kauhea rojukasa vanhalla sängyllä... Tässä huoneessa ei tosiaan ole vaatekaappeja, sillä huoneessa on erillinen vaatehuone. Sille me ei olla tehty ainakaan nyt mitään, siellä on myös alkuperäinen muovimatto. Mutta meidät tuntien vaatehuone on muutenkin usein niin hujan hajan, ettei sinne ketään vieraita päästetä muutenkaan kurkkimaan! :D Tämäkin huone on listoitusta vaille valmis. 

ennenjälkeen, makuuhuoneen sisustus
harmaa tapetti, makuuhuone, sisustus, harmaa

Muita kunnollisia ennen-jälkeen kuvia mulla ei valitettavasti vielä ole. Takkahuone on valmis ja siitä olisi jo muuten saanut ihan hyvät kuvat, mutta sinne on nyt kannettu kaikki pahviroskat, mitä keittiön asennuksesta on kertynyt. Kuvaan sen siis teille myöhemmin!

Tässä alla vielä vähän muita raksakuulumisia:

Ollaan päästy leikkimään kaakelimaalilla ja itsekin pystyin vielä maalaushommiin tuossa toisen tuulikaapin seinälaatan maalaamisessa! Tässä ennen-jälkeen kuvassa näkyy mun mielestä jotenkin tosi huonosti tuo vanhan ja uuden ero, mutta tuossa alemmassa kollaasissa näkyy selkeämmin miten paljon väri muuttui. Alkuperäinen oli siis tuollainen vähän vedenvihreä ja uusi väri vaaleanharmaa. Samalla maalilla maalataan vielä myös punertava lattialaatta. Toisesta tuulikaapista lattia onkin jo maalattu ja lopputuloksen näette tuosta alemmasta kuvakollaasista. 

laattamaali, ennenjälkeen, kaakelimaali
laattamaali, kaakelimaali, ikeakeittiöt

Keittiö on vielä aika hujan hajan mutta siihen se pikkuhiljaa alkaa hahmottua ja ensi viikon aikaan sen pitäisikin olla kokonaan valoja myöten valmis. Viikonloppuna vanha lattia saa päälleen harmaata vinyyliä, jota tulee sitten sekä käytävään että keittiöön. Samaa vinyyliä on myös jo valmiissa takkahuoneessa. Tykkään tuosta uudesta keittiöstä jo nyt niin paljon! Meille teetetty ruokanpöytä on sävyltään melkein nappivalinta tuohon työtasoon verrattuna, vaikka ruokapöydän sävyä valitessa ei päästy kunnolla katsomaan, että se sopii varmasti työtasoon.

Paljon on tehty, mutta tekemättömiäkin töitä riittää vielä. Lastenhuone odottaa tapettiaan, sillä tapetoinnin teki meillä erillinen tapetoija ja lastenhuone ei ollut vielä tapetointikunnossa kun muita huoneita tapetoitiin. Onneksi lastenhuoneella ei sinänsä ole kiire, sillä eihän meidän vauva siellä aluksi nuku vaan meidän huoneessa. Kodinhoitohuoneesta pitäisi vielä maalata lattia ja päällystää työtaso väliaikaisesti dc-fixillä. Sinne on myös tilattu uudet kaapinovet ja niiden pitäisi ehtiä tulla ennen juhannusta. Wc:n remontti jää sitten myöhemmälle kesään. Mutta pikkuhiljaa huone ja urakka kerrallaan meidän koti valmistuu - kaikista mutkista matkan varrella huolimatta! :)

Enni